Hovioikeus aloittaa Aarnio-vyyhdin käsittelyn – päätuomitut ei itse paikalle

Helsingin huumepoliisin entisen rikosylikomisarion Jari Aarnion sekä muiden Aarnion päävyyhdissä syytettyjen asioiden hovioikeuskäsittely alkaa Helsingin hovioikeudessa tiistaina 20. kesäkuuta.

Laajasta huume- ja virkarikosvyyhdestä järjestetään hovioikeudessa julkinen valmisteluistunto, jossa osapuolet päättävät hovioikeuden tuomareiden johdolla pääkäsittelyn aikataulusta, käsittelyjärjestyksestä ja muista käytännön asioista.

Valmisteluistunnossa voidaan ottaa kantaa myös, miltä osin asiaan liittyvää aineistoa käsitellään salaisena ja mikä kaikki on julkista.

Rikoskokonaisuuden varsinainen pääkäsittely alkaa ensi syksynä ja kestää hovioikeuden tämänhetkisen arvion mukaan kesäkuuhun 2018 asti. Tuomiot kokonaisuudessa annetaan silloin syksyllä 2018.

Pitkiin vankeustuomioihin tuomitut Aarnio ja jengipomo Keijo Vilhunen ovat Helsingin hovioikeuden mukaan ilmoittaneet, etteivät ole tulossa henkilökohtaisesti paikalle kesäkuun valmisteluistuntoon, kuten ei myöskään vankeusrangaistukseen tuomittu Aarnion rikoskumppani Mari Romano.

Valmisteluistunnossa asianosaisten läsnäolo ei ole pakollinen, vaan heidät velvoitetaan tulemaan paikalle vasta pääkäsittelyssä.

Aarnio, Vilhunen ja leppävirtalainen Seija Kortekallio-Lampi ovat vangittuina saamiensa tuomioiden vuoksi. Romano odottaa hovioikeuskäsittelyä vapaana.

Aarnio ja Vilhunen tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa kymmenen vuoden vankeusrangaistuksiin ja Kortekallio-Lampi seitsemäksi vuodeksi vankeuteen.

Tuomitut ja syyttäjät ovat valittaneet käräjäoikeuden tuomioista monelta osin hovioikeuteen. Valitukset koskevat muun muassa syyllisyyskysymyksiä, rangaistusten kestoa, tuomioiden perusteluja ja maksettavaksi määrätyn rikoshyödyn määrää.

Syyttäjät hakevat esimerkiksi tuomioita sellaisista syytteistä, joita käräjäoikeus hylkäsi.

Helsingin hovioikeudessa asiakokonaisuus käsitellään neljän hovioikeudenneuvoksen kokoonpanolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Törkeästä virkarikoksesta tuomittu mies syyttää valituksessaan Kuopion poliisia

Aarnio-oikeudenkäynnin muut tuomitut valittivat julkisuudesta ja pitkästä kestosta

Syyttäjät vaativat savolaisnaiselle tuomiota myös 240 kilosta hasista

Syyttäjät valittivat kaikkien Aarnio-vyyhdin avainhenkilöiden tuomioista

Poliisi irtisanoi Aarnion työkaverin - jäi tuomiotta, mutta luottamuspula oli iso

Aarnio-oikeudenkäynnissä oli keksittyjä tarinoita: Veiko, rahalavastus ja puhelinten piilopaikka

Valtio maksaa 1,3 miljoonaa euroa Aarnio-vyyhdin asianajokuluja

Tässä kaikki Aarnio-vyyhdin syytetyt, tuomitut ja korvaukset