Hovioikeus aloittaa Aarnio-vyyhdin käsittelyn – päätuomitut ei itse paikalle

Helsingin huumepoliisin entisen rikosylikomisarion Jari Aarnion sekä muiden Aarnion päävyyhdissä syytettyjen asioiden hovioikeuskäsittely alkaa Helsingin hovioikeudessa tiistaina 20. kesäkuuta.

Laajasta huume- ja virkarikosvyyhdestä järjestetään hovioikeudessa julkinen valmisteluistunto, jossa osapuolet päättävät hovioikeuden tuomareiden johdolla pääkäsittelyn aikataulusta, käsittelyjärjestyksestä ja muista käytännön asioista.

Valmisteluistunnossa voidaan ottaa kantaa myös, miltä osin asiaan liittyvää aineistoa käsitellään salaisena ja mikä kaikki on julkista.

Rikoskokonaisuuden varsinainen pääkäsittely alkaa ensi syksynä ja kestää hovioikeuden tämänhetkisen arvion mukaan kesäkuuhun 2018 asti. Tuomiot kokonaisuudessa annetaan silloin syksyllä 2018.

Pitkiin vankeustuomioihin tuomitut Aarnio ja jengipomo Keijo Vilhunen ovat Helsingin hovioikeuden mukaan ilmoittaneet, etteivät ole tulossa henkilökohtaisesti paikalle kesäkuun valmisteluistuntoon, kuten ei myöskään vankeusrangaistukseen tuomittu Aarnion rikoskumppani Mari Romano.

Valmisteluistunnossa asianosaisten läsnäolo ei ole pakollinen, vaan heidät velvoitetaan tulemaan paikalle vasta pääkäsittelyssä.

Aarnio, Vilhunen ja leppävirtalainen Seija Kortekallio-Lampi ovat vangittuina saamiensa tuomioiden vuoksi. Romano odottaa hovioikeuskäsittelyä vapaana.

Aarnio ja Vilhunen tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa kymmenen vuoden vankeusrangaistuksiin ja Kortekallio-Lampi seitsemäksi vuodeksi vankeuteen.

Tuomitut ja syyttäjät ovat valittaneet käräjäoikeuden tuomioista monelta osin hovioikeuteen. Valitukset koskevat muun muassa syyllisyyskysymyksiä, rangaistusten kestoa, tuomioiden perusteluja ja maksettavaksi määrätyn rikoshyödyn määrää.

Syyttäjät hakevat esimerkiksi tuomioita sellaisista syytteistä, joita käräjäoikeus hylkäsi.

Helsingin hovioikeudessa asiakokonaisuus käsitellään neljän hovioikeudenneuvoksen kokoonpanolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Törkeästä virkarikoksesta tuomittu mies syyttää valituksessaan Kuopion poliisia

Aarnio-oikeudenkäynnin muut tuomitut valittivat julkisuudesta ja pitkästä kestosta

Syyttäjät vaativat savolaisnaiselle tuomiota myös 240 kilosta hasista

Syyttäjät valittivat kaikkien Aarnio-vyyhdin avainhenkilöiden tuomioista

Poliisi irtisanoi Aarnion työkaverin - jäi tuomiotta, mutta luottamuspula oli iso

Aarnio-oikeudenkäynnissä oli keksittyjä tarinoita: Veiko, rahalavastus ja puhelinten piilopaikka

Valtio maksaa 1,3 miljoonaa euroa Aarnio-vyyhdin asianajokuluja

Tässä kaikki Aarnio-vyyhdin syytetyt, tuomitut ja korvaukset

Uusimmat

Kotimaa

Budjettiesitys nostaa soidensuojeluohjelman ylös jäistä – "Nyt kannattaa myydä suojelualueita valtiolle ja tehdä verovapaita kauppoja"

Merivoimien suurhanke etenee – monitoimikorvetit korvaamaan käytöstä poistuvia aluksia

Kilpisjärvellä satoi ensilumi – sää jatkuu kylmänä viikonloppuun asti

Kuljetusala tyrmää hallituksen päätöksen parafiinisen dieselin veroalen poistosta –  Neste aikoo palata perinteisen dieselin valmistukseen, jos puhtaamman dieselin veroetu poistuu

Niemiojan perheen menot kasvavat 120 euroa vuodessa: "Kyllä lisäkulut tuntuvat" – Näin budjettipäätökset vaikuttavat arkeen

Macron ja Rinne asettavat Britannialle takarajan – Boris Johnsonin annettava kirjallinen ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä

Asiantuntijat pitävät budjetissa esiteltyjä työllisyystoimia melko vaatimattomina –  vaikeita talouspäätöksiä ei ole vielä tehty

Poliisihallitus varoittaa viallisesta patruunaerästä – käyttö lopetettava välittömästi

Presidentti Niinistö tapaa Trumpin Washingtonissa lokakuussa

Eduskunta aloitti Suostumus2018-aloitteen käsittelyn – "On päivänselvää, että seksi ilman suostumusta on raiskaus"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.