Hovioikeus hylkäsi lahjussyytteet Patrian Kroatia-haarassa: Ei näyttöä

Turun hovioikeus on hylännyt syytteet törkeästä lahjuksen antamisesta Patrian panssariajoneuvokauppojen Kroatia-haarassa.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi vuosi sitten ehdolliseen vankeuteen kaksi entistä Patrian toimihenkilöä. Molemmat tuomittiin tuolloin vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Kolmannen miehen osalta valitus hovioikeudessa koski vain käräjien oikeudenkäyntikuluja.

Hovioikeus myös hylkäsi Patria Land Servicesiin kohdistuneen lähes 300 000 euron yhteisösakkovaatimuksen.

Hovioikeuden mukaan syyttäjän esittämä näyttö perustui keskeisiltä osin yksittäisiin kirjallisiin todisteisiin, kuten sähköposti- ja tekstiviesteihin. Viestien ulkomaalaisia lähettäjiä tai vastaanottajia ei kuultu jutussa henkilökohtaisesti. Hovioikeus katsoi, ettei kirjallisesta todistelusta muodostunut kokonaisuutta, joka osoittaisi syytteen toteen.

Turun hovioikeus myös katsoi, että oikeudenkäynti oli viivästynyt. Valtio velvoitettiin suorittamaan vastaajille siitä hyvitystä. Lisäksi valtion on korvattava oikeudenkäyntikulut.

Patria kuvaili tiedotteessaan, että hovioikeuden ratkaisu oli odotettu.

– Pidämme sitä perusteltuna sekä oikeudellisesti että näytön kannalta arvioituna. Patrialla ei ole aihetta valittaa tuomiosta. Käymme nyt ratkaisun perustelut yksityiskohtaisesti läpi, sanoi lakiasiainjohtaja Hanna Kyrki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

STT aloitti Yle Uutisten kommenttiosioiden moderoinnin  –  HS ja IS moderointiasiakkaiksi jo aiemmin

Työsuhdeautoista ja -matkalipuista linjaukset huhtikuussa – Bensiinin verotus tehokkain ohjauskeino päästöjen vähentämiseksi

Pohjanmaa saa aamulla muutaman lumisentin, illalla myrskyää laajasti

Lauha ja lumeton talvi altistaa metsät myrskytuhoille – puut kaatuvat herkemmin, kun maa ei ole jäässä

Taksikyytien hinnat nousseet taksiuudistuksen jälkeen – Hintojen nousu ei yllättänyt kuopiolaista taksiyrittäjää

Ensin reilusti lämpöasteita Oulun seudulle saakka, keskiviikkona pakastaa hieman – lunta ei ole edelleenkään luvassa etelään

Ilkka: iisalmelaistaustainen Riikka Pirkkalainen hakee jatkokautta keskustan puoluesihteerinä

Nopeita liikenneyhteyksiä, digipalveluja, työperäistä maahanmuuttoa ja yritysten tukemista – Näin asiantuntijat pitäisivät maakunnat elinvoimaisina

Ruokavirasto: Raakasuklaan nimeä ei pidä käyttää suklaata myytäessä

Lentojen viivästymisvalitukset yhä kärjessä Kuluttajariitalautakunnassa – pysäköintiin liittyvät valitukset kasvussa uusien sovellusten vuoksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.