Hovioikeus hyväksyi Trevoc-jutussa kaikki syyttäjien vaatimukset - Näin perusteli

Helsingin hovioikeuden mukaan Jari Aarnio tai hänen edustamansa taho sai seurantalaiteyhtiöltä huomattavan taloudellisen edun, joka liittyi seurantalaiteyhtiö Trevocin osakkeiden omistukseen ja niille odotettuun tuottoarvoon.

Sen takia Aarnio tuomittiin hovioikeudessa törkeästä lahjuksen ottamisesta ja kaksi Trevocin avainhenkilöä törkeästä lahjuksen antamisesta.

Hovioikeuden mukaan edulla pyrittiin vaikuttamaan Aarnion toimintaan rikosylikomisarion virassa ja etu katsottiin annetuksi Aarnion toiminnan perusteella.

Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus myös katsoi Aarnion ja Trevocin miesten erehdyttäneen Helsingin poliisilaitoksen ja Suojelupoliisin edustajia laitehankinnoissa Trevocilta, kun he salasivat yrityksen omistusjärjestelyt.

Lisäksi hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, että Aarnio oli esteellinen valmistelemaan Helsingin poliisin rikosylikomisariona laitehankintoja Trevocilta.

Aarniolla oli oma tai hänen edustamansa tahon taloudellinen intressi yrityksessä.

Hovioikeus viittasi ratkaisussaan usein Aarnion mahdollisesti edustamaan tahoon. Tällä se tarkoitti United Brotherhoodin rikollispomoa, jonka siskon kautta hänellä oli taloudellisia järjestelyjä Aarnion kanssa.

Käräjäoikeus hylkäsi UB:n pomot syytteet eivätkä syyttäjät valittaneet ratkaisusta, joten hänen osaltaan asiaa ei käsitelty enää hovioikeudessa.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Hovioikeus: Poliisin seurantalaitteiden taustalla oli rikollisjärjestön pomo

Hovioikeus tuomitsi myös Trevocin perustajat vankeuteen

Hovioikeus: Jari Aarniolle kolme vuotta vankeutta Trevoc-lahjusvyyhdistä