Hovioikeus laittaa puntariin Pasilan miehen henkilöllisyyden – Jari Aarnion huumehaaran käsittely alkaa

Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion huume- ja virkarikosjutun varsinaisen päähaaran käsittely alkaa hovioikeudessa tänään. Hovioikeuden puntariin joutuu muun muassa se, onko Aarnio noin 800 kilon hasikset Suomeen junaillut Pasilan mies.

Käräjillä Aarnio sai kymmenen vuoden tuomion huume- ja virkarikoshaarasta.

Aarniolla on jo ennestään hovioikeuden kolmen vuoden lainvoimainen tuomio seurantalaiteyhtiö Trevocin haarasta. Tuomion mukaan Aarniolla oli kaksoisrooli Trevocissa ja sen laitteita ostaneessa Helsingin poliisissa. Oikeus piti yhtiön omistusjärjestelyjä salattuina ja totesi, että mukana oli United Brotherhoodin ex-pomo Keijo Vilhunen.

Päähaaran istunto käynnistyy syyttäjän vaatimuksilla ja asiaesittelyllä ja jatkuu viikon mittaan muun muassa syytettyjen asiaesittelyillä.

Hovivalituksissa isoin muutos käräjäkertomuksiin verrattuna on Vilhusella.

Valituksen mukaan Aarnio antoi Vilhuselle toimeksiantoja ja tarkoituksena on ollut myös Vilhusen lavastaminen. Esitutkinnasta saakka Vilhunen on vuoroin sanonut saaneensa Aarniolta toimeksiantoja ja vuoroin sanonut kertomustaan sepitteeksi.

Käräjätuomion mukaan Vilhunen muun muassa toimitti Aarnion pyynnöstä puhelimia Turun United Brotherhoodin kerhotilojen alle jengin jäsenen lavastamiseksi.

Hovi joutuu ottamaan kantaa myös Aarnion rikoskumppanina tuomitun Malmin naisen eli Mari Romanon vaatimukseen esitutkintakertomusten hyödyntämiskiellosta. KRP:n poliisi vei Romanon kuulusteluihin Irish coffeen nauttimisen jälkeen. Hän myös osti Romanolle esimerkiksi skootterin.

Syyttäjällä on uutena näyttönä lisätutkintaa siitä, kuinka syyttäjän ja käräjäoikeuden Pasilan mieheen kytkemät puhelimet ovat liikkuneet Aarnion mukana. Aarnion selvityksen mukaan puhelimet ovat olleet Helsingin huumepoliisin yhteisiä yhteyspuhelimia tiedottajiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Pitkän uran naiskiekon parissa tehnyt Tuula Puputti yllättyi kutsusta Linnan juhliin – kutsun sai myös MM-kultaa voittaneen cheerleader-joukkueen kapteeni

Helsingin poliisi on ottanut kiinni ainakin viisi, yksi kiinniotetuista sateenkaarilipussa

"Aika vakuuttunut olen siitä, että kutsu Linnaan ei tullut Temptation Islandin vuoksi" – radiojuontaja Harri Moisio pelkäsi ensin kutsun olevan väärennös

Supersiistijä halusi pukeutua käveleväksi mopiksi – Saana Tyni herättää keskustelua siivousalan arvostuksesta

Pelkän peruskoulun varaan jääminen on vähentynyt, mutta ei ole harvinaista

Informaatiosodan asiantuntija: "Poliittisesti herkkien aiheiden tutkijat joutuvat miettimään, haluavatko he puhua asioista omilla nimillään" – myös Linnaan kutsutut päätoimittajat korostavat tiedon merkitystä

"Kaksi kertaa luin kirjeen ja mietin, onko tämä totta" – huoltajalegenda Gunnar Yliharju haluaa edustaa Linnan juhlissa koko ammattikuntaansa

Reserviläisliitto paheksuu Venäjän valheellisia tulkintoja talvisodan syttymisestä

Esperi Caren epäkohdat paljastaneen hoitajan ikimuistoinen vuosi huipentuu Linnan juhliin – Tarja Parkatti ei ole saanut ilmoituksen jälkeen töitä kotiseudultaan, mutta ei kadu

Päivällä sataa, mutta Linnan juhlien vieraat saanevat jonottaa kuivin kengin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.