Hovioikeus laittaa puntariin Pasilan miehen henkilöllisyyden – Jari Aarnion huumehaaran käsittely alkaa

Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion huume- ja virkarikosjutun varsinaisen päähaaran käsittely alkaa hovioikeudessa tänään. Hovioikeuden puntariin joutuu muun muassa se, onko Aarnio noin 800 kilon hasikset Suomeen junaillut Pasilan mies.

Käräjillä Aarnio sai kymmenen vuoden tuomion huume- ja virkarikoshaarasta.

Aarniolla on jo ennestään hovioikeuden kolmen vuoden lainvoimainen tuomio seurantalaiteyhtiö Trevocin haarasta. Tuomion mukaan Aarniolla oli kaksoisrooli Trevocissa ja sen laitteita ostaneessa Helsingin poliisissa. Oikeus piti yhtiön omistusjärjestelyjä salattuina ja totesi, että mukana oli United Brotherhoodin ex-pomo Keijo Vilhunen.

Päähaaran istunto käynnistyy syyttäjän vaatimuksilla ja asiaesittelyllä ja jatkuu viikon mittaan muun muassa syytettyjen asiaesittelyillä.

Hovivalituksissa isoin muutos käräjäkertomuksiin verrattuna on Vilhusella.

Valituksen mukaan Aarnio antoi Vilhuselle toimeksiantoja ja tarkoituksena on ollut myös Vilhusen lavastaminen. Esitutkinnasta saakka Vilhunen on vuoroin sanonut saaneensa Aarniolta toimeksiantoja ja vuoroin sanonut kertomustaan sepitteeksi.

Käräjätuomion mukaan Vilhunen muun muassa toimitti Aarnion pyynnöstä puhelimia Turun United Brotherhoodin kerhotilojen alle jengin jäsenen lavastamiseksi.

Hovi joutuu ottamaan kantaa myös Aarnion rikoskumppanina tuomitun Malmin naisen eli Mari Romanon vaatimukseen esitutkintakertomusten hyödyntämiskiellosta. KRP:n poliisi vei Romanon kuulusteluihin Irish coffeen nauttimisen jälkeen. Hän myös osti Romanolle esimerkiksi skootterin.

Syyttäjällä on uutena näyttönä lisätutkintaa siitä, kuinka syyttäjän ja käräjäoikeuden Pasilan mieheen kytkemät puhelimet ovat liikkuneet Aarnion mukana. Aarnion selvityksen mukaan puhelimet ovat olleet Helsingin huumepoliisin yhteisiä yhteyspuhelimia tiedottajiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.