Huijari valehteli kuopiolaisnaiselle ikänsä ja työnsä - vei myös rahat

Naisystävältään huomattavan summan rahaa huijannut kuopiolaismies vetosi käräjäoikeudessa, että oikeus antaisi hänelle mahdollisimman lievän tuomion hänen terveydentilansa, mahdollisen syövän, vuoksi.

Oikeus tutki miehen lääkärinlausunnot, joista ilmeni, ettei miehellä ole tiedossa olevaa syöpää.

Mies vetosi myös taloudelliseen ahdinkoonsa tai myös jättämällä todistuksen, että oli päässyt opiskelijaksi Itä-Suomen yliopistoon. Entinen naisystävä kuitenkin totesi oikeudessa, ettei heillä olisi ollut talousvaikeuksia ilman miehen luvattomia toimia.

Mies vetosi käräjäoikeutta alentamaan tuomiota myös siksi, että hän oli auttanut poliisia selvittämään rikokset. Poliisin esitutkinta-aineistosta selvisi kuitenkin, että nainen oli tehnyt rikosilmoituksen ja poliisi tutkinut rikokset naisen tilitiedoista, ei miehen avulla.

Nosti naisen nimissä vippejä

Mies tuomittiin maksamaan huijaamiaan rahoja pikavippi- tai pankkiliikkeille lähes 51 000 euroa. Lisäksi hänen on maksettava naiselle reilut 6 200 euroa naiseltä viemiään rahoja sekä lähes 2 400 euroa asian selvittelykuluja.

46-vuotias mies nosti naisystävänsä nimellä ja henkilötunnuksella pikavippejä tai vastaavia lainoja yli 51 000 eurolla viime vuoden tammi–kesäkuussa siihen asti, että nainen huomasi uuden miesystävänsä toimet.

Kun nainen alkoi selvittää asiaa, paljastui, että mies oli nostanut luvatta rahaa myös naisen tililtä sekä vienyt myös jopa tämän keräämät yli 1 700 euron arvoiset kolikot.

Oikeudessa ei selvinnyt, mihin mies oli kaikki rahat käyttänyt. Hän selitti käyttäneensä naisen nimissä nostamansa rahat "parisuhteen pelastamiseen". Nainen ei ollut tällaista kuitenkaan havainnut.

Yritti saada naisen ottamaan lainoja

Nainen kertoi oikeudessa, että mies oli valehdellut hänelle ikänsä, työpaikkansa ja työsuhteensa tilan. Lisäksi mies oli yrittänyt saada naisen ottamaan lainaa omakotitalon rakentamiseen ja auton hankintaan sekä väittänyt, että olisi itse osallistumassa taloudellisiin hankkeisiin yhdessä naisen kanssa.

Käräjillä selvisi, että miehellä oli ollut samaan aikaan oikeusprosessi kesken törkeästä kavalluksesta Oulun käräjäoikeudessa. Siinä hänet tuomittiin ehdolliseen vankeuteen.

Pohjois-Savon käräjäoikeus katsoi nyt, ettei edellisen tuomion vuoksi ehdollinen tuomio ole enää riittävä. Oikeus tuomitsi miehen vuodeksi ja viideksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Oikeus ei kuitenkaan määrännyt vasta tullutta aiempaa ehdollista tuomiota täytäntöön pantavaksi, vaan katsoi, ettei ensimmäinen ehdoton vankeusrangaistus voi olla heti useita vuosia pitkä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Taitava petosmies teki yli 82 000 euron vahingot - haki renkaita, työkaluja ja kukkia liikkeistä

Nainen vippasi toisten nimillä lähes 150 000 euroa - Rahat menivät nettipeleihin

Jopo-huijari tuomittiin ehdottomaan vankeuteen