Huijarimies vei naisen pankkitunnukset - oikeus alensi parannuksen tehneen tuomiota

Iisalmelainen nainen tutustui oululaismieheen kesällä 2015. Nainen ei tiennyt, että 44-vuotias mies oli tuomittu aiemmin jo 13 eri tuomiolla yhteensä yli 120 rikoksesta.

Mies käytti naisen tietokonetta ja haltuunsa saamillaan tilitiedoilla ja verkkopankkitunnuksilla siirsi naisen tililtä kuukauden aikana rahaa yli 2 600 euron edestä. Myöhemmin mies kertoi, että hän oli hukannut naisen verkkopankkitunnukset syksyllä niin, ettei pystynyt käyttämään niitä enempää kuin sen kesän aikana ehti.

Myöhemmin naiselle selvisi, että mies oli myös ilmoittanut Väestörekisteriin naisen muuttaneen Iisalmesta Helsinkiin, vaikka hän ei ollut muuttanut minnekään.

Helsingissä mies tilasi naisen nimellä ja tilitiedoilla vielä muun muassa useita kännyköitä, tietokoneen, puhelinliittymän, nettiliittymän ja muuta omaisuutta.

Hän myös yritti ostaa urheilukelloja, tietokoneita ja erilaista pienelektroniikkaa, mutta nämä lähetykset jäivät mieheltä postiin noutamatta ja palautuivat myyntiliikkeelle.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen ehdottomaan vankeuteen, mutta Itä-Suomen hovioikeus muutti nyt kolmen kuukauden vankeusrangaistuksen 90 tunniksi yhdyskuntapalvelua.

Hovioikeuden mukaan mies ei ollut naista huijattuaan syyllistynyt enää uusiin vastaaviin rikoksiin ja annettujen selvitysten mukaan hän oli lopettanut päihteiden käytön ja hakeutunut päihdetukihenkilöksi.

Mies myös vetosi, että hänellä on nainen, uusi vauva, satunnaisia töitä ja uusi elämäntapa.

Aiemmista tuomioista tosin käy ilmi, että miehen rikoskierre katkesi ajallisesti vasta hänen saamiinsa ehdottomiin vankeusrangaistuksiin. Hänet tuomittiin naisen tapaamisen jälkeisen syksyn jälkeen neljällä eri tuomiolla noin 1,5 vuodeksi vankeusrangaistuksiin, joista viimeisimmän osan jo Rovaniemen hovioikeus muutti yhdyskuntapalveluksi.

Mies on tuomittu petoksista nyt viime vuosina jo Pohjanmaalla, Varsinais-Suomessa, Oulun alueella ja Itä-Suomessa.

Miehen on uusimman tuomion mukaan maksettava iisalmelaisnaiselle takaisin reilut 4 700 euroa häneltä viemiään rahoja sekä yli 1 800 euron kulut sekä Elisa-liikkeelle vajaat 1 200 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Huijari valehteli kuopiolaisnaiselle ikänsä ja työnsä - vei myös rahat

Top 5 - Näin meiltä varastetaan rahaa tänä kesänä

Mies vastasi treffi-ilmoitukseen - säästötilin rahat menivät huijareille

Taitava petosmies teki yli 82 000 euron vahingot - haki renkaita, työkaluja ja kukkia liikkeistä

Jopo-huijari tuomittiin ehdottomaan vankeuteen