Humalainen mies lähti yöllä naisten kyytiin - se maksoikin 58 000 euroa

Naisporukka kuljetti päihtynyttä miestä autossa Mikkelissä syksyllä 2015. Matkan aikana he katsoivat miehen kännykän läpi ja sieltä löytyi tallennettuna hänen verkkopankkitunnuksensa ja salasanansa.

Naiset ottivat ne ylös ja kuvasivat lisäksi miehen lompakossa olleen verkkopankin avainlukulistan.

Kun päihtynyt mies saatiin jätettyä autosta pois, naiset ajoivat saman tien Jyväskylän seudulle ja siirsivät miehen tililtä 58 siirrolla 58 000 euroa tuttaviensa tileille.

Sen jälkeen seurueet jakoivat rahat keskenään eikä niitä sen koommin nähty.

Kun poliisi alkoi tutkia asiaa, poliisit ottivat yhteyttä erääseen suvun mieheen, jonka kautta rahoja oli liikuteltu. Mies kehotti kolmea naista selvittämään asian ja niin naiset ilmoittautuivat itse poliisille.

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi vastikään 27-vuotiaan naisen 8,5 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen törkeästä maksuvälinepetoksesta sekä Kuopiossa tehdystä näpistyksestä, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja väärän henkilötiedon antamisesta.

Toinen 27-vuotias nainen tuomittiin kahdeksaksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen törkeästä maksuvälinepetoksesta ja kolmas 27-vuotias nainen tuomittiin seitsemäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen törkeästä maksuvälinepetoksesta.

Lisäksi 23-vuotias nainen tuomittiin 65 päiväsakkoon tuottamuksellisesta kätkemisrikoksesta. Hänelle tulee maksettavaa 390 euroa. Hän sai tuomion jälkeen Etelä-Savon käräjäoikeudesta myös toisen tuomion tapauksesta, jossa hän oli naistuttavansa kanssa vienyt mikkeliläisnaisen pankkitunnukset ja nostanut hänen tililtään 27 000 euroa rahaa.

Vaikka porukka on toistuvasti eri kokoonpanoissa syyllistynyt vastaaviin rikoksiin, tuomiot annettiin ehdollisina. Oikeus huomioi asiassa sen, että naiset olivat selvittäneet tekojaan poliisille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mies vastasi treffi-ilmoitukseen - säästötilin rahat menivät huijareille

Seurue piti seuraa baarissa - muisti meni ja 15 000 euroa rahaa katosi

Uusimmat

Kotimaa

Fasismin ihannointi sulkee perussuomalaiset nuoret muiden nuorisojärjestöjen yhteistyöstä

Syyttäjä: Häkkäsen ex-avustaja palautti kahdelta yrittäjältä saamansa rahat vasta poliisitutkinnan alettua – puolustuksen mukaan kyse vanhojen lainojen maksamisesta

Sosiaali- ja terveysministeriö varautuu koronaviruksen vuoksi – asetti työryhmän torjuntatoimien suunnitteluun ja johtamiseen

Lappiin odotettavissa poikkeuksellinen tulvakevät, kriittisimmät paikat ovat Kemijoen, Ounasjoen ja Ivalojoen alueilla

Asiakas yllättyi Prismassa – Fazer lopetti hävikkileivän iltamyynnin alennettuun hintaan

"Onhan se ikävä, jos ostaa kalliin ja se ei toimi" – Suomi jäi kauas hehkutetusta teknologiatavoitteesta

Rikollisvaikuttaja Raimo Andersson pahoinpideltiin kuoliaaksi kotinsa pihalla – aiemmin kolmoismurhasta tuomittu Veli Matti Huohvanainen vaatii hovioikeutta hylkäämään murhasyytteen

Kyberasiantuntija: Suomi on jo maailman 10. yleisin kieli pimeässä verkossa – kysyttyjä tuotteita ovat teknologiafirmojen työntekijöiden käyttäjätunnukset ja salasanat

Kunnilla on suuret toimintavaltuudet mahdollisessa koronavirusepidemiassa

Saunapalvin valmistus Suomessa jatkuu, nyt odotetaan päätöstä nimisuojasta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.