Humalainen mies lähti yöllä naisten kyytiin - se maksoikin 58 000 euroa

Naisporukka kuljetti päihtynyttä miestä autossa Mikkelissä syksyllä 2015. Matkan aikana he katsoivat miehen kännykän läpi ja sieltä löytyi tallennettuna hänen verkkopankkitunnuksensa ja salasanansa.

Naiset ottivat ne ylös ja kuvasivat lisäksi miehen lompakossa olleen verkkopankin avainlukulistan.

Kun päihtynyt mies saatiin jätettyä autosta pois, naiset ajoivat saman tien Jyväskylän seudulle ja siirsivät miehen tililtä 58 siirrolla 58 000 euroa tuttaviensa tileille.

Sen jälkeen seurueet jakoivat rahat keskenään eikä niitä sen koommin nähty.

Kun poliisi alkoi tutkia asiaa, poliisit ottivat yhteyttä erääseen suvun mieheen, jonka kautta rahoja oli liikuteltu. Mies kehotti kolmea naista selvittämään asian ja niin naiset ilmoittautuivat itse poliisille.

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi vastikään 27-vuotiaan naisen 8,5 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen törkeästä maksuvälinepetoksesta sekä Kuopiossa tehdystä näpistyksestä, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja väärän henkilötiedon antamisesta.

Toinen 27-vuotias nainen tuomittiin kahdeksaksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen törkeästä maksuvälinepetoksesta ja kolmas 27-vuotias nainen tuomittiin seitsemäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen törkeästä maksuvälinepetoksesta.

Lisäksi 23-vuotias nainen tuomittiin 65 päiväsakkoon tuottamuksellisesta kätkemisrikoksesta. Hänelle tulee maksettavaa 390 euroa. Hän sai tuomion jälkeen Etelä-Savon käräjäoikeudesta myös toisen tuomion tapauksesta, jossa hän oli naistuttavansa kanssa vienyt mikkeliläisnaisen pankkitunnukset ja nostanut hänen tililtään 27 000 euroa rahaa.

Vaikka porukka on toistuvasti eri kokoonpanoissa syyllistynyt vastaaviin rikoksiin, tuomiot annettiin ehdollisina. Oikeus huomioi asiassa sen, että naiset olivat selvittäneet tekojaan poliisille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mies vastasi treffi-ilmoitukseen - säästötilin rahat menivät huijareille

Seurue piti seuraa baarissa - muisti meni ja 15 000 euroa rahaa katosi