Humalaisten vene jäi pyörimään

Neljä ihmistä oli vaarassa sunnuntaina aamuyöllä, kun humalaisen miehen ohjaama vene vikaantui kuljettajan virheen tai veneeseen tulleen vian takia.

Yhden naisen ja kolmen miehen porukka veneili Vehmersalmen ja Kuopion välillä, kun matkaveneen ohjaus jumiutui ja vene jäi pyörimään. Poliisin mukaan tilanne oli vaarallinen, jos ohjauskyvytön vene olisi ajautunut kiville tai rantaan.

Poliisin tiedossa ei ole tarkkaa paikkaa, mistä nelikko soitti apua. Kallavedellä vapaaehtoispäivystystä hoitava Kuopion Järvipelastajat ei suostu vahvistamaan, hoitivatko he veneen avustustamisen ja miltä vesialueelta vene pelastettiin.

Poliisin mukaan järvipelastajien vapaaehtoisen päivystyksen porukka hinasi huviveneen jostain etelämpää järveltä Maljalahden vierasvenesatamaan.

Poliisit puhalluttivat kuljettajaksi epäillyn 28-vuotiaan miehen, jolle alkometri näytti jopa 2,54 promillea. Mies kuljetettiin verikokeeseen ja edelleen säilöön odottamaan selviämistä kuulusteluja varten. Miestä epäillään vesiliikennejuopumuksesta.

Samana aamuna vesille lähtenyt Liikkuva poliisi pysäytti heti Maljalahdella veneilijän, joka puhalsi 0,68 milligrammaa litrassa eli yli 1,5 promillea. Poliisi epäilee 52-vuotiasta miestä vesiliikennejuopumuksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Suojatyö aiheuttaa kiistaa PAU:n ja Postin välille – suojatyö lopetettu myös Matkuksen postikeskuksessa

Keskusta haluaa syntyvyyden laskusta "säästyneet" lapsilisät korotuksina nykyisiin lisiin – eduskunnan ajankohtaiskeskusteluun lapsimyönteisestä politiikasta saatiin kytkettyä myös koulun joulujuhlat ja Postin palkat

EU:ta kuohuttanut nimikiista yritetään taputella pikkumuutoksella: Eurooppalaisen elämäntavan suojeleminen muuttuu edistämiseksi

Poliisi epäilee, että "Husu" Hussein on joutunut jo pitkään vainotuksi – kaupunginvaltuutetulle lähetettiin elokuussa hirttoköysi ja uhkauskirje

KRP epäilee: Uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toimintaa jatketaan uudella nimellä

Suomalaiset luottavat tieteelliseen tietoon, kertoo Tiedebarometri

Merimies-Unionin Zitting ei usko valtakunnansovittelijan edellytyksiin ratkaista postilakkoa: "Noviisi, amatööri"

Tukes: Lähes puolessa testatuista tatuointi- ja kestopigmenttiväreistä löytyi terveydelle vaarallisia aineita

Asiantuntija ei kannata lentoveroa – Hänellä on tiedossa parempi ratkaisu

Sähköautojen latausmahdollisuuksia lisäävä lakiluonnos saa kovaa kritiikkiä lausunnonantajilta – "Latauspisteiden ylimitoitettu rakentaminen ei lisää sähköautojen määrää Suomessa"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.