Humalaisten vene jäi pyörimään

Neljä ihmistä oli vaarassa sunnuntaina aamuyöllä, kun humalaisen miehen ohjaama vene vikaantui kuljettajan virheen tai veneeseen tulleen vian takia.

Yhden naisen ja kolmen miehen porukka veneili Vehmersalmen ja Kuopion välillä, kun matkaveneen ohjaus jumiutui ja vene jäi pyörimään. Poliisin mukaan tilanne oli vaarallinen, jos ohjauskyvytön vene olisi ajautunut kiville tai rantaan.

Poliisin tiedossa ei ole tarkkaa paikkaa, mistä nelikko soitti apua. Kallavedellä vapaaehtoispäivystystä hoitava Kuopion Järvipelastajat ei suostu vahvistamaan, hoitivatko he veneen avustustamisen ja miltä vesialueelta vene pelastettiin.

Poliisin mukaan järvipelastajien vapaaehtoisen päivystyksen porukka hinasi huviveneen jostain etelämpää järveltä Maljalahden vierasvenesatamaan.

Poliisit puhalluttivat kuljettajaksi epäillyn 28-vuotiaan miehen, jolle alkometri näytti jopa 2,54 promillea. Mies kuljetettiin verikokeeseen ja edelleen säilöön odottamaan selviämistä kuulusteluja varten. Miestä epäillään vesiliikennejuopumuksesta.

Samana aamuna vesille lähtenyt Liikkuva poliisi pysäytti heti Maljalahdella veneilijän, joka puhalsi 0,68 milligrammaa litrassa eli yli 1,5 promillea. Poliisi epäilee 52-vuotiasta miestä vesiliikennejuopumuksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.