Rekka suistui ojaan, merkittävää haittaa liikenteelle

Huonon ajokelin takia aamun aikana pelti on rytissyt ja autoja suistunut ojaan. Esimerkiksi Porvoossa tiellä seitsemän täysperävaunullinen rekka on suistunut moottoritien rampissa ojaan, kertoo pelastuslaitos. Rekalla oli lastina bensiiniä, mutta säiliössä ei ole havaittu vuotoja.

Pelastuslaitos on eristänyt alueen ja sulkenut Nesteentieltä valtatie 7:lle laskeutuvan rampin Porvoon suuntaan. Poliisi ohjaa liikennettä ja säiliöiden tyhjennystä valmistellaan. Tapahtuma haittaa merkittävästi liikennettä useita tunteja.

Savossa isommilta onnettomuuksilta on vältytty, vaikka ajokeli on niin Pohjois- kuin Etelä-Savossa huono. Viitostiellä Mikkelissä henkilöauto lähti aamulla sohjoisella tiellä luisuun ja ajautui penkkaan. Onnettomuudesta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Liikenneviraston tieliikennekeskus on antanut varoituksen erittäin huonosta ajokelistä maan keskiosiin, Kanta-Hämeeseen ja Päijät-Hämeeseen. Ajokeli on huono runsaan lumi- ja räntäsateen sekä sään lauhtumisen takia.

Ilmatieteen laitoksen mukaan ajokeli on vaarallinen Keski-Suomessa, Pohjanmaalla sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Pohjois-Savossa sankin lumisade hellittää aamun aikana. Lunta satelee kuitenkin iltaan saakka.

Maan eteläosiin on luvassa aamusta alkaen poutaa ja paikoin rakoilevaa pilvisyyttä. Lämpötilat ovat maan eteläosissa yhden ja neljän lämpöasteen välillä.

Maan keskiosassa on pilvistä. Lämpötila on maan keskiosissa yöllä 2–8 pakkasasteen välillä, ja päivällä lämpötila laskee alimmillaan viiteen miinusasteeseen.

Myös maan pohjoisosissa on vaihtelevaa pilvisyyttä ja paikoin heikkoa lumisadetta. Lämpötila on enimmäkseen 15 ja 25 pakkasasteen välillä, pohjoisosien eteläosissa on hieman lämpöisempää.