Huono ajokeli talvilomalaisten riesana viikonloppuna maan keski- ja pohjoisosissa

Talvilomakauden alku ei perjantaina näkynyt merkittävinä liikennemäärien kasvuna. Tampereen tieliikennekeskus kuvaili tilannetta perjantai-iltana normaaliksi perjantairuuhkaksi. Myös isommilta onnettomuuksilta vältyttiin.

Talvilomalle matkaavia voi kuitenkin kiusata viikonloppuna huono ajokeli. Lauantain lumisade aiheuttaa huonoa ajokeliä maan keski-, itä- ja länsiosissa. Sunnuntaina taas runsaammat lumisateet sekä navakka, puuskainen tuuli voivat muuttaa ajokelin paikoin erittäin huonoksi maan pohjoisosassa.

Viikonloppuna on luvassa lisäksi yleisesti sateista ja tuulista säätä, kun laaja matalapaineen alue saapuu Pohjois-Atlantilta Suomeen. Lauha lounainen virtaus voimistuu lauantaina ja tuo lumi- tai räntäsateita koko maahan.

Sunnuntaina ja maanantaina erityisesti rannikolla ja maan keskivaiheilla esiintyy myrskypuuskia. Sunnuntaina saapuvaan syvään matalapaineeseen liittyvä sadealue tuo maan etelä- ja keskiosaan runsaasti vettä ja maan pohjois- ja itäosiin mahdollisesti toistakymmentä senttiä lunta.

Tuuli puolestaan voimistuu Lapin eteläpuolella laajalti lähes myrskypuuskiksi. Tuulivahinkoja voi Ilmatieteen laitoksen mukaan esiintyä paikoin rannikoilla ja Pohjanmaalta Kainuuseen ulottuvalla alueella.

Etelässä viikonlopun sää on taas selvästi plussan puolella. Lapissakin pakkanen leudontuu sunnuntaina, jolloin lämpötila asettuu nollan ja viiden miinusasteen välille.

Hiihtolomaviikkoa vietetään lauhassa säässä

Ensi viikko alkaa lauhana ja osin sateisena. Lämpötilan nollaraja kulkee maan keskivaiheilla.

– Viikon edetessä kylmän, selkeän talvisään mahdollisuus kasvaa koko maassa, mutta ennusteeseen liittyy vielä paljon epävarmuutta, sanoi perjantaina tiedotteessa Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Antti Kokko.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Hallitus puntaroi yhä yksinäisten lasten auttamista Kreikan leireiltä – eduskunnan hallintovaliokunnan kansanedustajat kuulevat tänään Maria Ohisaloa

Ely-keskus huolestui raskaan liikenteen turvallisuudesta pääkaupunkiseudulla: liikenne lisääntynyt, taukopaikat ylikäytössä

Poliisin esitutkintamateriaalin kuvat Konneveden eläintilalta näyttävät karun todellisuuden – hevostilalta löytyi lukuisia eläimiä, jotka olivat silminnähden huonossa kunnossa

Paperiteollisuuden toimihenkilöt palaavat töihin ja satamat eivät pysähdy – työkiistan sovintoehdotus hyväksyttiin

Paperiteollisuuden toimihenkilöt palaavat töihin – työkiistan sovintoehdotus hyväksyttiin

Monien liikennemerkkien ulkonäköä päivitetään hieman, suuntana sukupuolisensitiivisyys – katso tästä miltä uudet merkit näyttävät

Helsingin poliisi tutkii epäiltyä törkeää ihmiskauppaa – kahden miehen epäillään pakottaneen naisen myymään seksiä

Sortuva talo voi olla hankala vakuutusjuttu – mitä korvataan ja mitä ei?

Merkel ennakoi EU:n budjettineuvotteluista kovia ja vaikeita – Saksan huoliin ei Merkelin mukaan ole vastattu tyydyttävästi

Energiateollisuus ja Ylemmät toimihenkilöt pääsivät neuvottelutulokseen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.