Huuhkajat palannee Olympiastadionille ensi syksynä Kansojen liigassa

Suomen Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrandea ei harmita, vaikka miesten maajoukkueen kaikkien aikojen parhaat arvokilpailukarsinnat osuivat samaan ajanjaksoon Helsingin Olympiastadionin remontin kanssa.

Ensi perjantaina Suomi voi varmistaa EM-paikan, kun Huuhkajat isännöi Töölön jalkapallostadionilla Liechtensteinia. Katsomoihin mahtuu reilut 10  000 katsojaa. Olympiastadionin lehtereille mahtuisi moninkertainen määrä katsojia, mikä toisi suurempina lipputuloina mukavan potin Palloliiton kassaan.

–  Tällä hetkellä ei harmita mikään, Casagrande kommentoi STT:lle.

–  Remontti on kerran sadassa vuodessa, ja nyt se osui tähän ajankohtaan.

Remontin ajan Huuhkajat on pelannut kotiottelunsa varakentillä Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Evakkoajan pari viime vuotta ovat olleet menestys, kun Huuhkajat raivasi tiensä jatkoon Kansojen liigassa ja on matkalla kohti ensimmäistä EM-lopputurnauspaikkaa.

Arvokilpailuihin valmistavia otteluita Suomi ei Olympiastadionilla pystyisi pelaamaan, koska stadionin odotetaan avautuvan elokuussa.

–  Maaliskuun maaotteluikkuna on ollut sellainen, että odotetaan olemme aiemminkin pelanneet ulkomailla, Casagrande avasi.

–  Kesäkuun ottelupaikoiksi Tampere ja Turku ovat mahdollisia, mutta ohjelma selviää vuodenvaihteessa.

Tampereella ja Turussa pelialustana on luonnonnurmi, joka palvelisi EM-lopputurnaukseen valmistautumista.

Palloliitolta asiantuntija-apua

Olympiastadionin remontit vaiheet ja viivästykset ovat olleet Casagranden tiedossa. Palloliitto varautui jo hyvissä ajoin evakkoaikaan, mutta odottaa jo paluuta.

–  Elo-syyskuun vaihteessa on tavoitteena palata takaisin ja pelata siellä Kansojen liigaa, kun se jatkuu ensi vuonna, Casagrande tuumi.

Palloliitto on osallistunut Olympiastadionin remonttiin antamalla lajiin liittyvissä asioissa asiantuntija-apua.

–  Palloliiton olosuhdepäällikkö Tero Auvinen on tuonut mukaan tietoa jalkapallon vaatimuksista, koska kansainväliset määräykset on otettava huomioon, Casagrande kertoi.

– Stadionista tulee hieno. Remontointi tulee kalliiksi, kun kyseessä on suojeltu ja vanha kohde, mutta lopputuloksesta hyötyvät kyllä kaikki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Syyttäjä todennäköisesti tyytyy Alma Media -tuomioon – käräjäoikeus hylkäsi toimitusjohtajan työsyrjintäsyytteen Aamulehden päätoimittajahaussa

Pääministeri Sanna Marin: On hienoa huomata, että Suomi kiinnostaa maailmalla

Kouluiskussa loukkaantunut poliisi toipui ja palasi töihin

Tulorekisterin verkkosivustolle päätyi arkaluonteisia tietoja – inhimillisen erehdyksen seuraukset ehtivät olla näkyvissä viisi kuukautta

Kuopion kouluiskun epäilty määrättiin mielentutkimukseen – epäillyn kuulustelut ovat valmiit

Eurooppaministerien kokouksessa poikkeuksellinen selkkaus – Suomi pyysi Unkarilta anteeksipyyntöä

Halla-aho: Perustan tietoni al-Holin palautuksista epämuodollisiin kanaviin – kokoomus harkitsee yhtymistä perussuomalaisten al-Holia koskevaan välikysymykseen

Suomella on nyt uusi hallitus ja pääministeri – Niinistö valisti puheessaan kunnioittamaan kriittisiä ääniä

Iäkkäässä Itä-Savossa suurimmat sote-kustannukset asukasta kohden, Uudellamaalla pienimmät

Suomi antaa sittenkin EU-puheenjohtajalahjan –  tekoälykurssi avataan kaikille EU-kansalaisille

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.