Huumekuskit ajavat hurjissa aineissa

Poliisi pysäytti viime vuonna liikenteestä yli 4 000 kuljettajaa, joiden verestä todettiin myös huumaavia aineita.

Osa kuljettajista oli yhtä aikaa myös alkoholin vaikutuksen alaisena, pieni osa vain huumeissa.

Auton ratista tavatuilta kuljettajilta löytyi verestään jopa erittäin rankasti käyttäytymiseen ja havainnointikykyyn vaikuttavia aineita.

Esimerkiksi viime vuonna kiinni jäi 15 kuljettajaa, joilla oli veressään vaarallista lakka-huumetta ja jopa 111 kuljettajaa, jotka olivat käyttäneet useita huumekuolemia aiheuttanutta aakkoset-huumetta eli MDPV:tä.

Yleisimmin huumaantuneena ajosta kiinni jääneellä on veressään rauhoittavia aineita eli niin kutsuja pameja.

Toiseksi yleisimmin jäädään kiinni amfetamiinin vaikutuksen alaisena ja kolmanneksi yleisimmin kannabiksen käytön jälkeen.

–·Huumausaineet aiheuttavat vähintään samanlaisen pöhnän kuin alkoholi eli ne ovat merkittävä riski liikenteessä, ylikomisario Petri Pahkin liikkuvasta poliisista sanoo.

Samaan aikaan kuin huumekuskien määrä on kasvussa, alkoholista johtuvien rattijuopumusten määrä on jämähtänyt melko lailla ennalleen.

Laaja paketti rattijuopumuksista, maistissa ajamisesta ja huumeissa ajosta sunnuntain Savon Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Emerade-adrenaliinikyniä vedetään pois kuluttajilta – taustalla tapaukset, joissa kynä ei ole toiminut ensimmäisellä yrityksellä

Koronavirus ei ainakaan vielä ole pelästyttänyt suomalaismatkailijoita

Perussuomalaisten nuorten varapuheenjohtaja Jalonen: En irtisanoudu fasismia koskevasta lausunnostan

Ulkoministeriö kehottaa Italiaan matkustavia noudattamaan erityistä varovaisuutta – EU:n asiantuntijat arvioivat tänään koronavirustilannetta ja torjuntatoimia

Tulevaisuudessa kerrostaloasukkaat maksavat vain omasta vedenkulutuksestaan eikä naapurin läträys näy omassa kukkarossa

Uutissuomalainen: Vanhustenhoidosta Valviralle tehdyt kantelut ja epäkohtailmoitukset lisääntyivät merkittävästi viime vuonna

MT: Enemmistö suomalaisista kannattaa kahden presidenttikauden rajoitusta, mutta yli neljäsosa haluaa Niinistön jatkoon poikkeuslailla

"Tilanne on edelleen päällä" – korjausliikkeet vanhustenhoidossa eivät ole olleet riittäviä

Ilmoitukset vanhustenhoidon puutteista moninkertaistuivat viime vuonna Valvirassa – "Ensisijaisesti asiakkaan tulisi tehdä muistutus hoivakodin johtajalle"

Kevättulvat muuttuivat hankalasti ennustettaviksi talvitulviksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.