Huvipuistoissa huimat hintaerot

Savon Sanomat vertaili kuusi Suomen suurinta huvipuistoa ja kaksi tivolia. Kävi ilmi, että paitsi yksittäisissä lippuhinnoissa myös rannekkeiden hinnoissa on huimia eroja.

Kallein kertalippu on Särkänniemessä, jossa laitteessa käymisestä saa pulittaa yhdeksän euroa. Edullisemmin pääsee esimerkiksi Tykkimäellä, jossa laitelippu maksaa viisi euroa. Tivoleissa laitteisiin taas pääsee 3,50 eurolla.

Lähes kaikkiin suurimpiin huvipuistoihin on myös pääsymaksu, jota tivoleissa ei ole. Myös Linnanmäki ja Tykkimäki loistavat pääsymaksuttomuudellaan. Sen sijaan rannekemaksut nousevat Linnanmäellä 37 euroon ja Tykkimäellä 30 euroon.

Edullisuus ei kuitenkaan aina ole se tekijä, jonka perusteella hupipaikka valitaan. Juha ja Maiju Takkula tulivat 12-vuotiaan Maijan ja puolivuotiaan Rasmuksen kanssa puistokäynnille Rovaniemeltä asti.

- Tällaisella reissulla ei tule mietittyä raha-asioita. Syödään mitä syödään ja käydään missä käydään. Loma menee pilalle, jos jatkuvasti pohti, mitä mikäkin maksaa, Juha Takkula kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.