Hyökkäysyritystä Soinia kohtaan tutkitaan pahoinpitelyn yrityksenä – vuonna 1967 syntynyttä epäiltyä kuullaan tänään

Ulkoministeri Timo Soiniin (sin.) kohdistunutta hyökkäysyritystä Vantaalla tutkitaan pahoinpitelyn yrityksenä, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi. Vuonna 1967 syntynyttä miestä epäillään myös virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Välikohtaus tapahtui Korson maalaismarkkinoilla sunnuntaina.

–  Paikan päällä tilaisuudessa olleet poliisit saivat hyökkäyksen estettyä, ja epäilty tekijä saatiin pian poliisin haltuun. Epäilty teki kiinnioton yhteydessä voimakasta vastarintaa. Hänet kuljetettiin kiinniotettuna Vantaan poliisivankilaan jatkoselvityksiä varten, poliisi tiedotti tänään.

Poliisin mukaan tapauksen tutkinta jatkuu tänään Itä-Uudenmaan poliisissa muun muassa epäillyn tarkemmalla kuulustelulla.

– Tällä hetkellä poliisin tiedossa ei ole, että tapaukseen liittyisi erityistä suunnitelmallisuutta tai tekoon liittyisi muita henkilöitä, kertoo tutkinnanjohtaja Juha Springare.

Soini: Uhkaava tilanne saatiin nopeasti rauhoittumaan

Maalaismarkkinoilla paikalla ollut Lehtikuvan kuvaaja kertoi, että turvamiehet painoivat maahan Soldiers of Odin -tunnuksiin pukeutunutta miestä ja pitivät tätä paikallaan. Soini oli kertonut ympärillä oleville ihmisille, että kyseinen mies oli yrittänyt lyödä häntä ja että turvamiehet ottivat miehen haltuunsa. Soini jatkoi välikohtauksen jälkeen normaalisti kansalaisten tapaamista.

Soini kommentoi tapausta sunnuntaina blogissaan. Hän kuvaili sitä ikäväksi välikohtaukseksi, jota kukaan ei halua tai toivo kohdalleen, ja totesi, että uhkaava tilanne saatiin nopeasti rauhoittumaan. Hän kiitti myös turvamiehiä hyvästä työstä.

Maalaismarkkinoilla monitoimikeskus Lumon lähistöllä oli useamman puolueen edustajia tapaamassa äänestäjiä.

Soldiers of Odin on profiloitunut muun muassa katupartiotoiminnallaan ja maahanmuuttovastaisuudellaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.