Hyppyristä laskeutuminen meni pieleen, mies vietiin kopterilla Kuopion yliopistolliseen sairaalaan

Vakavasti loukkaantunut laskettelija vietiin helikopterilla sairaalaan Hankasalmen Häkärinteiltä lauantaina.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Pentti Partanen kertoi STT:lle lauantaina alkuillasta, että noin 25-vuotias mies oli mennyt hyppyristä joko lumilaudalla tai laskettelusuksilla, mutta alastulo oli mennyt pieleen. Keskisuomalaisen mukaan kyseessä oli lumilauta.

Partasen mukaan laskettelijalla ei ollut kypärää. Ensihoidon yksiköiden saapuessa paikalle loukkaantunut oli ollut tajuton.

Pelastuslaitoksesta kerrottiin, että mies vietiin lääkärihelikopterilla Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Vammojen laatua tai loukkaantuneen mahdollista hengenvaaraa Partanen ei kommentoinut.

Häkärinteiden toimitusjohtaja Jukka Kirjavainen kertoo Keskisuomalaiselle, että hyppyri, jossa turma sattui, on noin metrin korkuinen. Hyppyri sijaitsee noin puolessavälissä rinnettä.

– Hyppyrimme eivät ole isoja, vaan lentorata on niissä hyvin matala. Niissä ei pysty tekemään esimerkiksi voltteja, Kirjavainen sanoo.

Kirjavaisen mukaan vain harva laskee rinteessä ilman kypärää, ja hiihtokeskuksessa suositellaan kypärän käyttöä kaikille. Kypäröitä on myös vuokrattavana ja myytävänä hiihtokeskuksessa.

– Ketään ei voi kypärän käyttöön pakottaa. Sanoisin, että kaksi prosenttia laskee ilman kypärää, hän sanoo lehdelle.

Tapaturma ei vaikuta Häkärinteiden toimintaan. Kirjavaisen mukaan vakavia tapaturmia sattuu Häkärinteillä hyvin harvoin.

Pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuudesta puoli neljältä iltapäivällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.