Hyvä sienisyksy tyhjensi kaupat suolasta

Reippaasti alkanut sienisyksy on johtanut paikoin merisuolan loppumiseen kaupoista.

Esimerkiksi Kuopion Prismassa karkeaa suolaa etsiville on jouduttu myymään ei-oota. Myymälästä kerrotaan, että merisuolaa on pyritty tilaamaan hyllyille päivittäin, mutta tavarantoimittaja ei ole pystynyt vastaamaan tuotteen hurjaan menekkiin.

Keskiviikkoaamuna karkeaa suolaa saatiin Prismaan kymmenen kilon erä, mutta sekin meni kaupaksi hujauksessa.

Hienoa suolaa riittäisi hyllyillä edelleen, mutta se ei marketin työntekijöiden mukaan kelpaa innokkaille sientensäilöjille.

Myös Kuopion Kolmisopen K-citymarketissa on huomattu poikkeuksellisen sienivuoden vaikutukset. Sieltäkin tietynmerkkinen merisuola on päässyt aika ajoin loppumaan, mutta tilalle on onnistuttu saamaan toisen valmistajan tuotetta.

- Huomaa, että nyt taitaa olla rouskuja metsissä, kun suolaa menee niin reippaaseen tahtiin esimerkiksi viime syksyyn verrattuna, päivittelee teollisten elintarvikkeiden vastaava Sari Tuovinen Kolmisopen K-Citymarketista.

Tällä hetkellä karkeaa suolaa pitäisi riittää myymälän hyllyillä, mutta kiivas kysyntä vaatii erityistä huomiointia kaupan hankinnoissa.

- Suolaa on erikseen tilattava tavarantoimittajalta normaalia enemmän. Hyvinä sienisyksyinä ei pystytä olemaan automaattitilausten varassa, Tuovinen kertoo.

Kuopion Prismasta arvioidaan, ettei vastaavankaltaista ryntäystä suolahyllylle ole nähty aikoihin. Myymälässä muistellaan, että suola on loppunut kaupasta joskus aiemminkin, mutta tästä on ehtinyt vierähtää jo vuosia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.