Hyväntuulisen oloinen William toi kirjeen kuningatar Elisabetilta Niinistölle

Presidentti Sauli Niinistö on toivottanut Suomessa vierailevan Britannian prinssi Williamin tervetulleeksi. Niinistö otti Williamin vastaan Presidentinlinnan pihalla alkuiltapäivästä. Lyhyen kättelyn ja poseerauksen jälkeen presidentti ja prinssi siirtyivät sisälle Linnaan.

Harmaasta ja viileästä säästä huolimatta reilut sata ihmistä oli kerääntynyt Kauppatorin tuntumaan seuraamaan hyväntuulisen oloisen prinssin saapumista. Ystävättärensä kanssa paikalle saapunut Ulla kertoi olevansa ilahtunut, että prinssi vilkutti ihmisille Linnan pihasta.

– Tulin tänään, koska huomenna en pääse (Esplanadin puistoon), pelkällä etunimellään esittäytynyt Ulla sanoi.

Tervehtimisen jälkeen William ja Niinistö vetäytyivät käymään kahdenvälisiä keskusteluja. Keskustelujen sisältöä ei valotettu tarkemmin julkisuuteen, sillä tiiviiseen vierailuohjelmaan ei kuulunut lehdistötilaisuutta.

Kameroiden edessä Presidentinlinnassa William ojensi Niinistölle kirjeen kuningatar Elisabetilta ja Niinistö kiitti kohteliaasti.

Tänään prinssi tutustuu myös ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä tekevän Iceheartsin toimintaan, osallistuu vastaanotolle Britannian suurlähetystössä ja päivälliselle Mäntyniemessä.

 

Yleisö näkee Williamin huomenna

Yleisöllä on mahdollisuus tervehtiä prinssiä huomenna torstaina alkuiltapäivästä Helsingin keskustassa Esplanadin puistossa. William tutustuu tuolloin Mantan markkinoihin Esplanadin puistossa Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren (kok.) ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Tuuli Kousan (vihr.) kanssa.

Lisäksi prinssi tutustuu huomenna kiusaamisen vastaiseen KiVa Koulu -ohjelmaan ja käy teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slushissa. Vierailu päättyy Suomen Ilmavoimiin tutustumiseen.

Vierailuohjelma heijastelee prinssin kiinnostusta hyväntekeväisyyteen sekä lasten ja nuorten aseman edistämiseen. William on ajanut myös ympäristönsuojeluasiaa.

 

William edustaa yksin

Kuninkaalliset edustustehtävät vievät Williamin usein ulkomaille. Tänä vuonna hän on vieraillut muun muassa Ranskassa, Puolassa ja Saksassa puolisonsa Catherinen kanssa, mutta Suomeen hän saapui yksin.

Vuonna 2011 avioitunut pariskunta odottaa parhaillaan kolmatta lastaan. Heillä on ennestään kaksi lasta, prinssi George ja prinsessa Charlotte.

William ja Catherine ovat pyrkineet pitämään jälkikasvunsa suojassa julkisuudelta. Esimerkiksi toukokuussa GQ-lehden haastattelussa William kertoi haluavansa taata lapsilleen olosuhteisiin nähden mahdollisimman normaalin elämän.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.