Iäkäs mies ei huomannut konepellille lentänyttä jalankulkijaa

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi kuopiolaisen 71-vuotiaan miehen sakkoihin vammantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Iäkäs mies ajoi joulukuussa 2011 Kuopion keskustassa Maaherrankadulla jalankulkijan päälle. Hän jatkoi matkaa kotiinsa ja kertoi sinne tulleille poliiseille, ettei ole törmännyt kehenkään.

Mies vakuutti vielä oikeudessakin, ettei hän ole huomannut ajaneensa kenenkään päälle.

Tapaukselle oli kuitenkin useita silminnäkijöitä, jotka kertoivat iäkkään miehen auton osuneen suojatien ulkopuolella katua ylittäneeseen päihtyneeseen isoon mieheen.

Havaintojen mukaan jalankulkija lensi henkilöauton konepellille, siitä tuulilasiin ja putosi rajusti asvaltille. Jalankulkijalta, keski-ikäiseltä päihtyneeltä mieheltä murtui sääri yliajon takia.

Humalaisen miehen mukana ollut toinen jalankulkija ehti juuri väistää autoa niin, ettei hän jäänyt alle.

Iäkäs kuljettaja jatkoi matkaansa, otti vaimonsa kyytiin ja jatkoi hiljaista vauhtia lähiöön, jossa pariskunta asui. Paikalla oli jo odottamassa poliisipartio, joka oli osannut pariskunnan kotiin silminnäkijöiden ottaman auton rekisterinumeron perusteella.

Oikeus tuomitsi iäkkään kuskin 25 päiväsakkoon, joka tekee miehen tuloilla 575 euroa.

Oikeus tuomitsi myös jalankulkijan liikennerikkomuksesta 10 päiväsakkoon eli 60 euron sakkoon, koska tämä oli ylittänyt katua suojatien ulkopuolelta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.