IL: Perussuomalaisten Vähämäki muutti saunaan varastosta

Kansanedustaja Ville Vähämäki (ps.) muutti kohuttuun saunatilaan Helsingin Töölössä vuokraamastaan kellarihuoneistosta, kertoo Iltalehti.

Varastoksi rakennettua huoneistoa ei ollut tarkoitettu asuinkäyttöön, vaan se oli niin sanottu sala-asunto. Iltalehden mukaan varasto oli Vähämäen kakkosasunto kesäkuusta 2011 syyskuuhun 2013.

Kellarihuoneiston omistaja on kiistänyt vuokranneensa huoneistoa asunnoksi tai että sitä olisi käytetty asuntona. Oululainen kansanedustaja on kuitenkin hakenut töölöläiskellarin vuokrasopimuksella kansanedustajan korotettua kulukorvausta.

 

Hakkarainen asuu saunatilassa yhä

 

Iltalehti kertoi aiemmin, että perussuomalaiset kansanedustajat Vähämäki ja Teuvo Hakkarainen vuokraavat Helsingissä saunatilaa, johon Hakkaraisella myönnetään kansanedustajan korotettua kulukorvausta. Myöskään saunatilaa ei ole tarkoitettu vakituiseen asumiseen.

Vähämäki asui Hakkaraisen kanssa saunassa syyskuusta 2013 marraskuuhun 2015. Nykyään Vähämäki asuu avopuolisonsa kanssa samassa taloyhtiössä sijaitsevassa asunnossa, johon hän saa kansanedustajan korotettua kulukorvausta.

Korotettua kulukorvausta maksetaan kansanedustajille, jotka asuvat Helsingin ja Uudenmaan ulkopuolella ja edustajatoimensa vuoksi omistavat tai vuokraavat asuntoa pääkaupunkiseudulla.

Eduskunta alkaa tänään selvittää perussuomalaisten kansanedustajien asumisjärjestelyjä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

IL: KRP selvittää Hakkaraisen ja Vähämäen asumisjärjestelyjä