IL: Poliisi tutkii Cityklinikan toimintaa – kirurgisia toimenpiteitä epäillään tehdyn ilman toimilupaa

Poliisi on aloittanut esitutkinnan terveyspalveluita tuottavan Cityklinikan taustalla olevan City Clinics Groupin toiminnasta, uutisoi Iltalehti. Lehden mukaan tutkintapyynnön poliisille teki sosiaali- ja terveysalan valvontavirasto Valvira.

Poliisi epäilee Cityklinikan tehneen tiloissaan luvanvaraisia toimenpiteitä ilman lupaa. Iltalehden mukaan rikoksesta epäillään yrityksen toiminnasta vastaavaa johtoporrasta.

Luvanvaraisia toimenpiteitä on epäilty tehdyn Turun toimipisteessä ennen kuin Valvira myönsi yritykselle luvan yksityisten terveydenhuollon palveluiden tuottamiseen syyskuussa 2017. Cityklinikan Helsingin toimipisteellä oli ennen Valviran lupaa Etelä-Suomen aluehallintoviraston myöntämä terveydenhuollon toimilupa.

Iltalehden tavoittaman Cityklinikan toimitusjohtajan Piotr Sikorskin mukaan Turun toimipisteellä tehtiin pienkirurgisia operaatioita kaupungin ylilääkärin luvalla ennen Valviran myöntämää toimilupaa. Sikorski sanoo lehdelle olleensa siinä käsityksessä, että kaupungin lupa on riittävä Valviran lupakäsittelyn aikana.

– Kun aloin kysellä toimiluvan perään Valviralta, sieltä tuli ilmoitus, että toimenpiteitä ei saa tehdä ennen kuin lupa on myönnetty. Siirsimme silloin kaikki pienkirurgiset toimenpiteet Helsingin toimipisteeseen siihen asti, kun Valvira myönsi Turkuun toimiluvan syyskuussa 2017, Sikorski kertoo Iltalehdelle.