IL: Tunnettu savolainen yritysjohtaja sai jälleen tuomion – kiusasi alaistaan vuosikausia

Renkaita ja vanteita myyvän Vannetukun toimitusjohtaja Jukka Heiskanen on tuomittu sakkoihin työpaikkakiusaamisesta. Asiasta kertoo Iltalehti.

Iltalehden mukaan Heiskasen tuomio tuli työturvallisuusrikoksesta, työsyrjinnästä ja pahoinpitelystä. Uhrina oli kaakkoissuomalainen mies, joka työskenteli Vannetukulla seitsemän vuotta.

Hyväkuntoinen mies sairastui Heiskasen alaisuudessa ollessaan pahoin. Mies kärsi ahdistuksesta, unihäiriöistä ja paniikkioireista. Iltalehden mukaan mies oli työpaikalla Heiskasen silmätikku ja joutui kohtelunsa vuoksi pitkille sairauslomille.

Kun työntekijä otti yhteyttä Aluehallintoviraston työsuojeluun, Heiskanen kuittasi asian ”Avi-vouhottamisena”. Lopulta mies joutui työkyvyttömyyden vuoksi irtisanoutumaan.

Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi Heiskasen 60:een päiväsakkoon, josta kertyy maksettavaa vajaat 4 000 euroa. Lisäksi hänet velvoitettiin yhdessä Vannetukun kanssa maksamaan ex-työntekijälle erilaisia korvauksia ja kuluja vajaat 10 000 euroa. Heiskasen tulee myös korvata miehen oikeuskulut.

Heiskanen kiistää toimineensa väärin. Hän valitti päätöksestä Itä-Suomen hovioikeuteen, muttei saanut jatkokäsittelylupaa.

Iltalehden tietojen mukaan toimitusjohtaja aikoo hakea valituslupaa vielä korkeimmalta oikeudelta.

Iisalmesta lähtöisin oleva Heiskanen on menestyvä yritysjohtaja. Hänen perustamansa Vannetukku kuuluu Suomen johtaviin rengaskauppoihin.

Kuopiossa pääkonttoriaan pitävän yhtiön liikevaihto on ollut jatkuvassa kasvussa. Vuonna 2017 se oli yli 20 miljoonaa euroa.

Heiskanen tunnetaan myös Autosompa Oy:n toimitusjohtajana. Yli 50-vuotiaan perheyrityksen autokauppa toimii edelleen Iisalmessa.

Heiskanen on ollut ongelmissa lain kanssa ennenkin. Hänet on takavuosina tuomittu sakkoihin ja ehdolliseen vankeuteen muun muassa kunnianloukkauksista, laittomista uhkauksista, vahingonteoista ja pahoinpitelystä.

 

Lue lisää: Iltalehden juttu aiheesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kilpisjärvellä satoi ensilumi – sää jatkuu kylmänä viikonloppuun asti

Kuljetusala tyrmää hallituksen päätöksen parafiinisen dieselin veroalen poistosta –  Neste aikoo palata perinteisen dieselin valmistukseen, jos puhtaamman dieselin veroetu poistuu

Niemiojan perheen menot kasvavat 120 euroa vuodessa: "Kyllä lisäkulut tuntuvat" – Näin budjettipäätökset vaikuttavat arkeen

Macron ja Rinne asettavat Britannialle takarajan – Boris Johnsonin annettava kirjallinen ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä

Asiantuntijat pitävät budjetissa esiteltyjä työllisyystoimia melko vaatimattomina –  vaikeita talouspäätöksiä ei ole vielä tehty

Poliisihallitus varoittaa viallisesta patruunaerästä – käyttö lopetettava välittömästi

Presidentti Niinistö tapaa Trumpin Washingtonissa lokakuussa

Eduskunta aloitti Suostumus2018-aloitteen käsittelyn – "On päivänselvää, että seksi ilman suostumusta on raiskaus"

Isäpuoli tuomittiin 11 vuoden vankeuteen vakavasti sairaan tytön taposta Nurmijärvellä

KHO: Netissä tapaaminen ja eri maissa asuminen eivät estä oleskeluluvan myöntämistä avioliiton perusteella

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.