IS: Antti Rinne palaa sairauslomalta maaliskuun alussa - "Se oli nollatilanne"

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne palaa sairaslomaltaan eduskuntaan suunnitellusti ensi perjantaina 1. maaliskuuta. Rinne kertoo asiasta Ilta-Sanomien haastattelussa.

Rinne, 56, on ollut sairaslomalla siitä lähtien, kun hän sairastui joulun aikoihin vakavaan keuhkokuumeeseen ollessaan lomamatkalla Espanjassa. Jälkitautina Rinteen sydänpussi tulehtui, ja myöhemmin Suomessa havaittu sepelvaltimotauti avattiin pallolaajennuksella.

Lääkärit ovat nyt todenneet Rinteen työkykyiseksi. Rinne vakuuttaa Ilta-Sanomille olevansa riittävän terve hoitamaan pääministerin tehtävää, jos SDP voittaa huhtikuun eduskuntavaalit.

– Lääkärintodistuksessa todetaan, että olen 1. maaliskuuta lähtien työkykyinen kansanedustajan ja sitä vastaaviin tehtäviin, mikä pitää sisällään ministerin, myös pääministerin tehtävät, Rinne kertoo.

Rinteen kuntoutus jatkuu yhä, sillä viikkokausien makaaminen vei hänen lihaskuntonsa nollatasolle. Tällä hetkellä Rinteen lihakset kestävät 150 metrin kävelyn.

– Olin teho-osastolla Meilahdessa puolitoista viikkoa. Sitten olin Meilahden sydänosaston valvontaosastolla. Kun siirryin sinne, niin lääkäri totesi, että en ole siellä enää sydämen tai keuhkokuumeen takia, vaan että nyt sinua kuntoutetaan.

–  Se oli nollatilanne. Nyt on sitten ollut kovaa kuntoutusta. Ensin Meilahdessa, sitten Hyvinkään sairaalassa neurologisella osastolla. Olen ollut viikon ja olen vielä ensi viikon keskiviikkoon asti Kiljavan kuntoutussairaalassa., Rinne kertoo.

Hän vakuuttaa kuitenkin olevansa kunnossa hoitamaan työnsä.

– Ei se kävely kansanedustajan ja ministerin työssä ole se oleellisin juttu, eikä puheenjohtajan tehtävässä. Pää pelaa, terveys on hyvä, kestän stressiä ja niin edelleen.

Sairasloman aikana Rinnettä on tuurannut SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kilpisjärvellä satoi ensilumi – sää jatkuu kylmänä viikonloppuun asti

Kuljetusala tyrmää hallituksen päätöksen parafiinisen dieselin veroalen poistosta –  Neste aikoo palata perinteisen dieselin valmistukseen, jos puhtaamman dieselin veroetu poistuu

Niemiojan perheen menot kasvavat 120 euroa vuodessa: "Kyllä lisäkulut tuntuvat" – Näin budjettipäätökset vaikuttavat arkeen

Macron ja Rinne asettavat Britannialle takarajan – Boris Johnsonin annettava kirjallinen ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä

Asiantuntijat pitävät budjetissa esiteltyjä työllisyystoimia melko vaatimattomina –  vaikeita talouspäätöksiä ei ole vielä tehty

Poliisihallitus varoittaa viallisesta patruunaerästä – käyttö lopetettava välittömästi

Presidentti Niinistö tapaa Trumpin Washingtonissa lokakuussa

Eduskunta aloitti Suostumus2018-aloitteen käsittelyn – "On päivänselvää, että seksi ilman suostumusta on raiskaus"

Isäpuoli tuomittiin 11 vuoden vankeuteen vakavasti sairaan tytön taposta Nurmijärvellä

KHO: Netissä tapaaminen ja eri maissa asuminen eivät estä oleskeluluvan myöntämistä avioliiton perusteella

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.