IS: Antti Rinne palaa sairauslomalta maaliskuun alussa - "Se oli nollatilanne"

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne palaa sairaslomaltaan eduskuntaan suunnitellusti ensi perjantaina 1. maaliskuuta. Rinne kertoo asiasta Ilta-Sanomien haastattelussa.

Rinne, 56, on ollut sairaslomalla siitä lähtien, kun hän sairastui joulun aikoihin vakavaan keuhkokuumeeseen ollessaan lomamatkalla Espanjassa. Jälkitautina Rinteen sydänpussi tulehtui, ja myöhemmin Suomessa havaittu sepelvaltimotauti avattiin pallolaajennuksella.

Lääkärit ovat nyt todenneet Rinteen työkykyiseksi. Rinne vakuuttaa Ilta-Sanomille olevansa riittävän terve hoitamaan pääministerin tehtävää, jos SDP voittaa huhtikuun eduskuntavaalit.

– Lääkärintodistuksessa todetaan, että olen 1. maaliskuuta lähtien työkykyinen kansanedustajan ja sitä vastaaviin tehtäviin, mikä pitää sisällään ministerin, myös pääministerin tehtävät, Rinne kertoo.

Rinteen kuntoutus jatkuu yhä, sillä viikkokausien makaaminen vei hänen lihaskuntonsa nollatasolle. Tällä hetkellä Rinteen lihakset kestävät 150 metrin kävelyn.

– Olin teho-osastolla Meilahdessa puolitoista viikkoa. Sitten olin Meilahden sydänosaston valvontaosastolla. Kun siirryin sinne, niin lääkäri totesi, että en ole siellä enää sydämen tai keuhkokuumeen takia, vaan että nyt sinua kuntoutetaan.

–  Se oli nollatilanne. Nyt on sitten ollut kovaa kuntoutusta. Ensin Meilahdessa, sitten Hyvinkään sairaalassa neurologisella osastolla. Olen ollut viikon ja olen vielä ensi viikon keskiviikkoon asti Kiljavan kuntoutussairaalassa., Rinne kertoo.

Hän vakuuttaa kuitenkin olevansa kunnossa hoitamaan työnsä.

– Ei se kävely kansanedustajan ja ministerin työssä ole se oleellisin juttu, eikä puheenjohtajan tehtävässä. Pää pelaa, terveys on hyvä, kestän stressiä ja niin edelleen.

Sairasloman aikana Rinnettä on tuurannut SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin.