IS: Halla-ahon mukaan seuraamuksia Hakkaraiselle pohditaan viimeistään torstaina

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan eduskuntaryhmän johto ja perussuomalaisten puolueen johto keskustelevat tällä viikolla, millaisia seuraamuksia kansanedustaja Teuvo Hakkaraiselle tulee. Halla-aho kertoo asiasta Ilta-Sanomille.

Halla-ahon mukaan asiasta keskustellaan viimeistään torstaina eduskuntaryhmän kokouksessa tai jo ennen sitä.

Halla-aho kertoo lehdelle, että Hakkaraiselle voi seurata puolueen tai eduskuntaryhmän taholta kolmenlaisia kurinpidollisia seuraamuksia. Sääntöjen mukaan normaalit kurinpidolliset toimet ovat huomautus, varoitus ja erottaminen, Halla-aho sanoo lehdelle.

Ilta-Sanomien mukaan Halla-aho kuuli eduskunnan torstai-illan tapahtumista Hakkaraiselta itseltään.

Hakkarainen häiriköi sinisten ryhmähuoneessa

 

Kokoomuksen kansanedustaja Veera Ruoho kertoi MTV:lle, että Hakkarainen suuteli häntä väkisin eduskunnassa torstaina. Maanantaina asiasta uutisoineen MTV:n mukaan Ruoho kertoo poistuneensa täysistunnosta tauolle eduskunnan kuppilaan, kun Hakkarainen oli käynyt häneen yllättäen kiinni. Ruoho sanoo pelänneensä myös niskojensa puolesta Hakkaraisen otettua hänestä niskalenkin.

Hakkarainen on perussuomalaisten 2. varapuheenjohtaja. Ruoho loikkasi perussuomalaisista kokoomukseen kesäkuun lopussa.

Lisäksi Aamulehti kertoi eilen, että Hakkarainen tunkeutui sinisten ryhmähuoneeseen samana iltana. Lehden mukaan Hakkarainen alkoi heitellä ryhmähuoneessa olleita alkoholijuomia lattialle. Aamulehden silminnäkijäkertomusten mukaan Hakkarainen käyttäytyi aggressiivisesti ja uhkaavasti, kun työministeri Jari Lindström (sin.) pyysi häntä poistumaan sinisten ryhmähuoneesta.

Työministeri Lindström kiisti Iltalehdelle, että Hakkarainen olisi haastanut käsirysyyn pikkujouluissa.

–  Tuohan ei pidä osaltani paikkaansa, koska en ole tuollaista nähnyt enkä siitä mitään tiedä, Lindström kommentoi lehdelle.

Hakkarainen ja Lindström olivat viime kesään asti puoluetovereita. Lindström lähti perussuomalaisista irtautuneeseen Siniseen tulevaisuuteen, Hakkarainen jäi perussuomalaisiin.

Perussuomalaiset vietti torstai-iltana pikkujouluja Eduskuntatalossa

 

Hakkarainen pyysi Facebookissa anteeksi Ruoholta

 

Hakkarainen on Facebookissa pahoitellut käytöstään. Myöhään maanantai-iltana Facebookissa julkaistussa kirjoituksessaan Hakkarainen sanoo olevansa pahoillaan kaikesta tapahtuneesta.

Hakkarainen sanoo satuttaneensa ja loukanneensa Ruohoa ja pyytää asiaa anteeksi.

Lisäksi Hakkarainen kertoo aikovansa päästä alkoholista eroon ja hakevansa siihen apua.

Hakkarainen on pahoitellut käytöstään jo aiemmin julkaistussa Facebook-päivityksessä.

 

Päivi Räsänen kutsuttiin apuun pikkujoulujen alkoholimyrkytysepäilyn takia

 

Lääkärikansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) kutsuttiin apuun eduskunnan istuntosalista torstai-iltana, kun toisaalla eduskunnassa epäiltiin alkoholimyrkytystä pikkujoulujen yhteydessä. Tapauksesta kertoi maanantaina Aamulehti.

Lehden mukaan perussuomalaisia edustava henkilö oli oksennellut eduskunnan käytävälle eikä pysynyt pystyssä. Kyse ei ollut kansanedustajasta.

Räsänen oli alkoholilakia käsittelevässä istunnossa, kun hänet pyydettiin lääkärinä arvioimaan henkilön vointia.

 

Lohela: Pitäisikö eduskunnan pikkujoulut lopettaa?

 

Eduskunnan puhemies Maria Lohela (sin.) selvittää Eduskuntatalon kaikkien pikkujoulujen lopettamista. Kaleva ja Verkkouutiset uutisoivat, että Lohela kirjoittaa asiasta Facebook-sivullaan.

Lohela kertoo pyytävänsä eduskuntaryhmiltä näkemyksiä asiasta.

Eduskuntaryhmien pikkujouluilla on Lohelan mukaan perinteensä, mutta jos käytös ei ole sitä, mitä sen eduskunnassa kuuluisi kaikissa olosuhteissa olla, on perinnettäkin puhemiehen mielestä tarkasteltava uudelleen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

MTV: Hakkarainen suuteli väkisin toista kansanedustajaa eduskunnassa

Uusimmat

Kotimaa

Median listat eniten tienanneista lyhenevät monissa maakunnissa – Verohallinto asetti tulorajaksi 100 000 euroa

Presidentti Niinistö mukana kunnianhimoisempia ilmastotoimia vaativassa aloitteessa

Lintilä haluaa Rosbergin formuloiden "turbonapin" investointeihin, mutta asiantuntijat eivät odota kovin suuria riihessä päätetyiltä yritysten tuplapoistoilta

Hätäkeskuslaitokselle etsitään uutta johtajaa – samalla puretaan porilaisen ministerin päätös keskittää kaikki Poriin

Oppositio ruotii hallituksen budjettia kyselytunnilla – "Ymmärtääkö hallitus, että kaikkialla Suomessa ei kulje metro tai ratikka"

Islaminuskoinen mies pyysi rukoushetkiä, Helsingin kaupunki ei ottanutkaan töihin – käräjiltä tuomio työsyrjinnästä

Rajavartiolaitoksen uudeksi päälliköksi Pasi Kostamovaara

Useampi kuin joka toinen suomalainen syö ulkona spontaanisti

Entinen kokoomuspoliitikko tuomittiin sakkoihin perättömästä vaarailmoituksesta – uhkasi polttaa Laura Huhtasaaren talon

Merivoimien uudet alukset rakennetaan Raumalla, taistelujärjestelmän toimittaa Saab – hankkeen hintalappu sata miljoonaa euroa kaavailtua suurempi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.