IS: Ilokaasulla voi tehdä myös kermavaahtoa - "Perussetillä" kymmeniä litroja paksua vaahtoa

Kevään puhutuinta kemikaalia ilokaasua voi käyttää myös siihen tarkoitukseen, johon sitä markkinoidaan eli kerman pursottamiseen.

Ilta-Sanomat testasi asiaa ja totesi kermavaahdon tekemisen helpoksi. Sen kun lataa kerman sifonin sisään ja patruunan kiinni kylkeen. Laite sihahtaa, kun ilokaasu leviää sen sisään, jonka jälkeen ravistellaan.

–Kylmäkylkisestä sifonista todella tulee kermavaahtoa! Se on paksua ja sitä tulee runsaasti. Ei ihme, että helsinkiläiset ovat innostuneet leipomaan kermakakkuja myöhään vappuiltana, kun kermavaahdon pursotus on näin yksinkertaista, lehti riemuitsee kerman vaahdottamisesta.

Ilta-Sanomien mukaan yksi patruuna teki kahden desilitran kermapurkista noin puolen litran sifonillisen paksua vaahtoa.

Lehden toimittaja osti vappuna patruunoita niitä myyvästä autosta. Tuolloin hänelle myytiin 48 patruunan perussetti, joka testin tulosten mukaisesti riittää tekemään 24 litraa kermavaahtoa. Kermaa autossa ei ollut kaupan tai ainakaan sitä ei ollut toimittajalle tarjottu.

Yleensä täytekakkuihin menee kermavaahtoa puolesta litrasta litraan riippuen siitä, käyttääkö vaahtoa pelkkään kuorrutukseen, vai laittaako sitä myös kakun sisään.

Viranomaiset ovat epäilleet, että räjähdysmäisesti suosiota saavuttanutta ilokaasua käytetään päihteenä. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes ja Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea ovat varoitelleet, että ilokaasun päihdekäyttö voi aiheuttaa tajuttomuutta, lamaantumista ja tukehtumisvaaran.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ilokaasun myyntiaikoja voidaan rajoittaa

Tukes varoittaa vapunjuhlijoita ilokaasun käytöstä

Ilokaasumainoksia levitetty alaikäisillekin

Teollisuusilokaasun myynti karkasi käsistä

Virastoilta varoitus hittipäihteestä: tajuttomuutta, lamaantumista ja vaara tukehtua

Ilokaasua myyty päihteeksi eri puolille maata