IS: Neljäsosalla kansanedustajista yhteys Veikkaukseen

Joka neljännellä kansanedustajalla on yhteyksiä rahapeliyhtiö Veikkaukseen, uutisoi Ilta-Sanomat. Lehden mukaan Veikkauksen hallintoneuvostossa on seitsemän kansaedustajaa. Yhtiön hallituksessa istuvat kokoomuksen Ilkka Kanerva ja SDP:n Jutta Urpilainen.

Kymmenet kansanedustajat puolestaan ovat päättävässä asemassa yhdistyksissä ja muissa toimijoissa, jotka rahoittavat toimintaansa veikkausvoittovaroin.

Tiedot selviävät kansanedustajien toimittamista sidonnaisuusilmoituksista. Ilta-Sanomien mukaan kaikkien edustajien ilmoittamat tiedot eivät ole täydellisiä.

Veikkaus on saanut viime aikoina runsaasti kritiikkiä mainonnastaan ja palkitsemisjärjestelmästään. Kritiikkiä yhtiö sai esimerkiksi radiomainoksestaan, jossa terapeuttihahmo kehotti pelaamaan Veikkauksen Toto-ravipeliä.

Veikkaus ilmoitti viime viikolla laittavansa puolet mainonnastaan tauolle syyskuun loppuun saakka ja tekevänsä markkinoinnistaan ulkopuolisen selvityksen.

Arpajaislain mukaan rahapelien pelaamista ei saa kuvata myönteisesti eikä pelaamattomuutta tai kohtuullista pelaamista saa kuvata kielteisesti.

Myös peliautomaattien sijoittelu on noussut jälleen keskusteluun. Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) on sanonut olevansa valmis tarkastelemaan sitä, että peliautomaatit siirretään pois markettien auloista.

Iltalehti uutisoi torstaina, että Veikkaus on poistanut alkuviikosta kahdeksan peliautomaattia sijoituspaikoistaan.

Veikkauksen myyntijohtaja Marko Peltokorpi kertoi lehdelle, että automaatit on poistettu paikoista, jotka eivät täytä sijoituspaikan vaatimuksia. Automaatteja on poistettu esimerkiksi sairaaloiden yhteydessä olevista kioskeista tai kahvioista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Merivoimien suurhanke etenee – monitoimikorvetit korvaamaan käytöstä poistuvia aluksia

Kilpisjärvellä satoi ensilumi – sää jatkuu kylmänä viikonloppuun asti

Kuljetusala tyrmää hallituksen päätöksen parafiinisen dieselin veroalen poistosta –  Neste aikoo palata perinteisen dieselin valmistukseen, jos puhtaamman dieselin veroetu poistuu

Niemiojan perheen menot kasvavat 120 euroa vuodessa: "Kyllä lisäkulut tuntuvat" – Näin budjettipäätökset vaikuttavat arkeen

Macron ja Rinne asettavat Britannialle takarajan – Boris Johnsonin annettava kirjallinen ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä

Asiantuntijat pitävät budjetissa esiteltyjä työllisyystoimia melko vaatimattomina –  vaikeita talouspäätöksiä ei ole vielä tehty

Poliisihallitus varoittaa viallisesta patruunaerästä – käyttö lopetettava välittömästi

Presidentti Niinistö tapaa Trumpin Washingtonissa lokakuussa

Eduskunta aloitti Suostumus2018-aloitteen käsittelyn – "On päivänselvää, että seksi ilman suostumusta on raiskaus"

Isäpuoli tuomittiin 11 vuoden vankeuteen vakavasti sairaan tytön taposta Nurmijärvellä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.