IS: Useiden suomalaisten lehtien nettisivuja hakkeroitu - jäljet siivottu jo savolaislehdistä

Useiden suomalaisten lehtien nettisivuja on hakkeroitu, kertoo Ilta-Sanomat. Lehden mukaan hakkeroinnin uhriksi on joutunut myös yhdistyksiä.

Hakkeroijan jäljiltä sivuilla on ollut esimerkiksi Kurdistanin lippu ja terrorijärjestö Isistä halventavia kommentteja. Hakkeroijan puumerkkien joukossa on myös sähköpostiosoite.

Ilta-Sanomien mukaan ainakin Satakunnan Kansan, Warkauden Lehden ja Iisalmen Sanomien nettisivuja on aamulla hakkeroitu. Lehden mukaan hakkerointia on ilmestynyt myös useille ulkomaalaisille nettisivustoille.

Iisalmen Sanomissa ja Warkauden Lehdessä hakkerointi huomattiin aamulla. Iisalmen Sanomien päätoimittaja Kari Angerian mukaan hakkeroinnin jäljet siivottiin sivustolta jo kahdeksan aikaan. Warkauden Lehdenkään verkkopalvelussa ei ollut enää päivällä merkkejä hakkeroinnista.

Keskisuomalainen-konsernin tietohallintopäällikkö Timo Nieminen kertoo, että hakkeri pääsi käsiksi lehtien nettisivuilla julkaistuihin juttuihin vuotaneiden salasanojen kautta.

Niemisen mukaan konsernissa on tuloillaan muutos, joka parantaa muun muassa Iisalmen Sanomien ja Warkauden Lehden verkkopalveluiden turvallisuutta.

Ilta-Sanomien haastattelema kyberturvallisuusasiantuntija pitää tapahtunutta hakkerointia perinteisenä haktivismina.

- Siinä halutaan hakea näkyvyyttä omalle asialle. Viime aikoina tämä on ollut varsin yleistä.

Iisalmen Sanomat ja Warkauden lehti kuuluvat Savon Sanomien kanssa samaan Keskisuomalainen-konserniin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.