"Iglu" törmäsi Markun autoon – Poliisi: "Täyttä laiskuutta"

Lumisateen jälkeen puhdistamattomalla autolla liikenteeseen lähtenyt nuori törmäsi kuopiolaisen Markku Roinisen autoon viime viikolla Kuopiossa Aulis Rytkösen kadun ja Presidentinkadun risteyksessä.

Roininen näki vastaan tulevan auton ja yritti väistää. Vastaantulija ei kuitenkaan nähnyt Rutasta, koska oli pimeää ja hänen autonsa ikkunat olivat lumen peitossa.

– Kysyin naiselta, että miten hän niin ajoi. Hän oli hölmistynyt ja sanoi, ettei nähnyt yhtään eteensä. En ihmettele, Rutanen kertaa.

Roinisen autoon tuli vaurioita puskuriin ja peltiin lokasuojan ja konepellin väliin.

– Pajalla selviää, onko pohjapanssareille tapahtunut jotain törmäyksessä.

Roininen ihmettelee, miten kukaan voi lähteä liikenteeseen putsaamatta autoa.

– On hirveää ajatella, että jotkut lähtevät ajamaan, vaikka eivät näe mitään.
 

Iglulta näyttäviä putsaamattomia autoja tulee liikenteessä poliisia vastaan aina silloin tällöin.

– Ei pilvin pimein. Pidemmillä matkoilla usein ikkunat kerkeävät sulaa, vaikka niitä ei olisi putsattu ollenkaan, sanoo liikennepoliisin päällikkö Petri Pahkin Itä-Suomen poliisista.

Lumisateita pahempana Pahkin pitää kostean kelin jälkeisiä kovia pakkasia, jolloin ikkunat voivat jäätyä todella pahasti ja niiden puhdistaminen voi olla työlästä.

Lumisateiden jälkeen puhdistamattomalla autolla liikenteeseen lähdöstä Pahkinilla on selkeä mielipide:

– Se on täyttä laiskuutta.

Autoilija voi saada huonosti puhdistetuista ikkunoista ja tuulilaseista sakkoja. Vaikka niitä ei tulisi, poliisi pysäyttää autoilijan siksi aikaa, että kuljettaja puhdistaa lasit.

Pohjois-Karjalassa viime viikon perjantaina kiinni jääneen iglu-auton kuljettaja sai puhdistamattomalla autolla ajamisesta 12 päiväsakkoa ja joutui putsaamaan ikkunat ennen ajon jatkamista.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.