Susi teki toistuvia pihavierailuja: poliisi toimi

Varpaisjärven ja Rautavaaran välillä Riitamäessä poistettiin lauantai-iltapäivällä ihmisten pihoissa ja tuotantotiloilla toistuvasti vieraillut susi, Itä-Suomen poliisilaitos tiedottaa.

Aiemmin tammikuussa Suomen riistakeskus teki poikkeuslupapäätöksen yhdelle sudelle samalle alueelle sosiaalisten syiden ja turvallisuusperusteiden vuoksi. Urossusi onnistuttiinkin kaatamaan riistakeskuksen luvalla.

Jäljelle jäi kuitenkin toinen yksilö, joka jatkoi toistuvia pihavierailuja samalla alueella. Myös tätä naarassutta yritettiin useaan otteeseen poliisin päätöksellä karkottaa, mutta tuloksetta. Viimeisin pihavierailu oli 24.-25.2. väliseltä yöltä. Tästä syystä myös naaras kaadettiin lauantai-iltapäivällä Riitamäessä.

Poliisille kuuluvan tehtävän suoritti Varpaisjärven suurriistavirka-apu. Poliisin toimivalta asiassa perustuu poliisilakiin. Poliisi teki poistopäätöksen yhteistyössä Pohjois-Savon riistakeskuksen kanssa.

Pihavierailuiksi lasketaan tilanteet, joissa suurpeto käy alle 100 metrin päässä asuin- tai tuotantoeläinrakennuksesta.

Eläin on tällä hetkellä poliisin hallussa, josta se edelleen lähetetään tutkittavaksi Eviraan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Yle: Puolustusministeri Kaikkonen selvityttää, voisiko puolustushallinnon työtehtäviä hajauttaa nykyistä enemmän ympäri Suomea – koskee 13  000:ta työpaikkaa

Kaupunginvaltuusto saa pohdittavakseen aloitteen Havis Amandan siirrosta

Olisiko nyt aika uudistaa EU:n perussopimusta? – Suomalaisasiantuntija ei usko saksalaismepin ehdotuksen saavan laajempaa kannatusta

Budjettikomissaarin vetoomus ei yllättänyt pääministeri Antti Rinnettä – kritiikki on ollut kovaa, mutta Rinne näkee polkuja ratkaisuun

Postilakon osapuolet valmiita pitkään tapaamiseen tänään – näin lakot ja tukitoimet uhkaavat laajeta lähiviikkoina

Seurantatutkimus selvittää, miten pikkukeskosena syntyneet voivat aikuisina

Poliisi: Espoossa räjäytettiin yöllä pullopommeja, räjähtämättömiä pulloja löytyi alueelta aamupäivällä

Hävittäjiä testataan talvioloissa tammikuussa – "Enää ei kysytä 64:ää konetta vaan mitä valmistajat pystyvät tarjoamaan 10 miljardilla eurolla"

Parisuhde vähentää tutkimuksen mukaan alkoholin riskikäyttöä, jos geenit altistavat juomaan

AKT laajentaa yhä tukitoimiaan Postin työkiistassa – postilakon sovittelu jatkuu tänään

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.