Huikea lumikidekuva ikuistettiin postimerkkiin: tänään myyntiin

Taiteilijat Ari Lakaniemi ja Susanna Rumpu halusivat nähdä monta iisalmelaisen Pekka Honkakosken lumikidevalokuvaa ennen kuin idea postimerkistä muotoutui. Idean mukaan ihmisen, joka ei ole koskaan nähnyt lunta, täytyy pystyä kuvan avulla kokemaan, millaista lumi on.

– Postimerkistä tuli mielestäni oikein onnistunut. Siitä välittyy tunnelma juuri sellaisena kuin taiteilijat halusivat, Honkakoski sanoo.

Uusi merkki tulee myyntiin perjantaina.

Posti pyysi häneltä kuvia vanhasta kokemuksesta. Hän kuvasi lumikiteen jo vuoden 2007 kansainväliseen polaarivuoden merkkiin.

Merkki heijastelee valossa kaikkia spektrin värejä kuten aidot jääkiteet. Merkin painamisessa käytettiin uudenlaista kaksoisfoliointitekniikka, jossa folioarkin päälle on painettu holograafinen kalvo.

Honkakoski on kuvannut jääkiteen mikrovalokuvaustekniikalla.

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.