Iisalmen Sanomat: Ortodoksien hengellinen johtaja ohjeisti arkkipiispa Leoa lopettamaan oikeustoimet

Iisalmen Sanomien tietojen mukaan ortodoksisen maailman korkein hengellinen johtaja, Konstantinopolin ja Uuden Rooman arkkipiispa ja ekumeeninen patriarkka Bartolomeos I on lähestynyt arkkipiispa Leoa kirjeellä koskien Iisalmen ortodoksiseen seurakuntaan liittyviä oikeustoimia.

Lehden mukaan Bartolomeos I totesi kirjeessä, että haluaa rohkaista arkkipiispa Leoa olemaan nostamatta uusia oikeustoimia isä Elias Huurinaista vastaan hallinto-oikeudessa.

– Nyt on oikea aika saattaa tämä asia päätökseen kunniallisella tavalla niin, ettei enempää ihmisiä satuteta tai varoja käytetä tähän, kirjeessä mainitaan lehden mukaan.

Kirjeessä osoitetaan huolta muun muassa Isä Eliaksen henkisen hyvinvoinnin puolesta.

– Nyt kun maanne oikeudellinen prosessi on tullut päätökseen, on tullut aika isä Eliaksen rauhassa eläköityä 40 vuoden palveluksen jälkeen, ja antaa hänen elää lopun maallisesta elämästään rukouksellisessa tutkiskelussa, terveenä ja voimissaan, ja saaden lohdutusta perheeltään ja kaikilta, jotka häntä rakastavat.

Kirkko: Elias Huurinainen vetosi patriarkka Bartolomeokseen

Myös Suomen ortodoksinen kirkko ilmoitti nettisivuillaan torstaina, että arkkipiispa Leo sai kirjeen patriarkka Bartolomeokselta. Kirkon mukaan rovasti Elias Huurinainen oli vedonnut ekumeeniseen patriarkka Bartolomeokseen seurakunnan taloudenhoitoa koskevan selvittelyprosessin tiimoilta.

Ortodoksisen kirkon mukaan kirje on lähetetty 22. syyskuuta, ja siinä korostetaan, että kiista seurakunnan asioiden hoidosta on altistanut sekä seurakunnan papiston että sen jäsenet epätoivotulle mediahuomiolle. Lisäksi kiista on vaikuttanut kirkon julkikuvaan. Prosessi on vienyt myös paljon resursseja – niin aikaa kuin rahaakin.

Kirkon mukaan kirjeessä toivottiin pikaista päätöstä oikeusprosessikierteelle.

Kirkollishallitus merkitsi kirjeen tiedoksi istunnossaan 10. lokakuuta ja keskusteli Iisalmen seurakunnan tilanteesta.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Iisalmen ortodoksinen seurakunta hävisi vahingonkorvausjuttunsa oikeudessa