Keiteleen vastaanottokeskus jatkaa, Iisalmen hätämajoitusyksikön jatko harkinnassa

Huhu hotelli Keitelerantaan perustetun pakolaisten vastaanottokeskuksen lakkauttamisesta Keiteleellä ei pidä paikkaansa.

– Emme ole sulkemassa Keiteleen keskusta, emmekä irtisanomassa toimintoja tällä haavaa muuallakaan, vakuuttaa Maahanmuuttoviraston vastaanottoyksikön kehitysjohtaja Pekka Nuutinen.

Sen sijaan joitakin määräaikaisia yksiköitä tullaan sulkemaan määräaikojen puitteissa kevään mittaan. Tällaisen tarkastelun kohteena on myös Iisalmen hätämajoitusyksikkö hotelli Seurahuoneella. Sopimuksen määräaika päättyy tammikuun lopussa.

– Teemme Iisalmen jatkosta päätöksen lähiaikoina.

Maahanmuuttovirastossa tehdään parhaillaan arviota vastaanottokeskuspaikkojen valtakunnallisesta tarpeesta.

– Teemme inventaariota ja pohdimme, mihin meidän tulisi tämän vuoden suhteen varautua. Tämän pohdinnan jälkeen säädämme kokonaiskapasiteettia, mikäli se on tarpeen.

Suunnitelmia uusien vastaanottopaikkojen perustamiseksi on pitkin maata. Myös Kuopiossa on valmisteltu satojen paikkojen avaamista.

– Tällaiset suunnitelmat ovat nyt jäissä. Tällä haavaa Kuopioon ei ole tulossa lisäpaikkoja. Uusia vastaanottokeskuksia ei panna vireille, mutta joitakin jo pitkälle valmisteltuja yksiköitä tulee valtakunnallisesti vielä aukeamaan tässä alkuvuodesta, kertoo Nuutinen.

Pohjois-Savossa on nyt yhteensä noin 1100 majoituspaikkaa turvapaikanhakijoille.

HS: Suomi voi sulkea kymmeniä vastaanottokeskuksia