Iisalmessa haisee – "Ei se tapa vaan kasvattaa"

Iisalmelaisten hajuaisti on ollut maanantai-iltana koetuksella. Kaupungin keskusta-alueen on vallannut sankka ihmisperäisen jätteen haju.

Haju on levinnyt myös laajemmalle alueelle. Esimerkiksi Soinlahdesta on tullut Iisalmen Veden vikapäivystykseen yhteydenottoja.

– Soittoja alkoi tulla vaille kahdeksan, sanoo vikapäivystäjä Jukka Rissanen.

Rissanen uumoilee, että haju on tullut Vuohiniemen jätevedenpuhdistamolta Kuopioon päin lähteneestä lietekuljetuksesta.

– Kyllä täällä näkyy rekan renkaitten jäljet, että varmaan on lieterekka käynyt. Ilma on varmaan juuri otollinen, että haju on levinnyt kaupungin toisellekin puolelle. On niin seesteinen ja kostea keli.

Rissanen sanoo, että ensimmäisen kerran tulee jopa Soinlahdesta asti soittoja hunajaisen hajun takia.

– Mutta ei se tapa, vaan kasvattaa. Jospa se menee yön aikana ohi, Rissanen lohduttaa.

Iisalmen Veden käyttöteknikko Seppo Keskinen muistuttaa, että hieman rikkimäinen ödööri voi joskus olla peräisin myös Componentan Suomivalimolta toiselta puolelta kaupunkia.

– Ei ole meiltä. Mutta kyllä täällä ulkona haisee, mutta ei ole meidän tyyppinen haju, Componentan iltavuorosta kerrotaan.

Uusimmat

Kotimaa

Metsäpalovaroituksia odotettavissa ainakin osassa maata juhannuksena

Presidentti Niinistö ei epäile ulkopolitiikan yhteistyön jatkumista uuden hallituksen kanssa – "Hallitusohjelman kirjauksissa ei mitään merkittävää uutta"

Vantaan miekkamies löi useita kertoja rollaattorilla liikkunutta miestä – poliisi tutkii murhan yrityksenä

Näkökulma: Keskustan ja vihreiden järkiavioliitossa kipinät sinkoilevat heti papin aamenen jälkeen

Europarlamentaarikko Silvia Modig ilmoitti Facebookissa menneensä naimisiin

Pääesikunta vaatii Ilmavoimilta lisäselvityksiä Lapinmajan käytöstä

Kolme karhukolaria neljässä päivässä Pohjois-Karjalassa

Helpottunut lehmä vedettiin ylös lietealtaasta kolmen metrin syvyydestä Ruokolahdella – nosto-operaatiossa traktori ja lähes 10 miestä

Kaikkien kuntien tietoturvassa olisi parantamisen varaa – Lahteen kohdistuneessa kyberhyökkäyksessä tuhat tietokonetta saastui

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.