Ikea on myynyt erän vaarallisia syöttötuoleja

Huonekalujätti Ikea on myynyt tammi-helmikuussa erän viallisia lasten syöttötuoleja. Yhtiön mukaan osassa tuoleista haaratuki saattaa irrota, koska se on liian lyhyt.

Ikea huomaisi vian Saksasta tulleen asiakaspalautteen perusteella. Asiakas valitti, että Gulliver-mallisen syöttötuolin haaratuki, joka estää lasta liukumasta alas tuolilta, oli irronnut käytössä.

Tutkimuksissa selvisi, että väärän mittaisia haaratukia on muissakin tuoleissa. Syyksi paljastui inhimillinen virhe, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Ikean mukaan yhtään tuotteeseen liittyvää tapaturmaa ei ole sattunut. Yhtiö pyytää kuitenkin viallisen tuolin ostaneita palauttamaan tuotteen ja vaihtamaan sen uuteen lähimmässä Ikeassa.

Virhe koskee Gulliver-syöttötuoleja, jotka on valmistettu ja myyty Euroopassa tammi-helmikuussa 2008. Virheellisissä tuoleissa on istuinosan alla päiväys 0801-0808 ja tavarantoimittajanumero 13755.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

"Aika vakuuttunut olen siitä, että kutsu Linnaan ei tullut Temptation Islandin vuoksi" – radiojuontaja Harri Moisio pelkäsi ensin kutsun olevan väärennös

Supersiistijä halusi pukeutua käveleväksi mopiksi – Saana Tyni herättää keskustelua siivousalan arvostuksesta

Pelkän peruskoulun varaan jääminen on vähentynyt, mutta ei ole harvinaista

Informaatiosodan asiantuntija: "Poliittisesti herkkien aiheiden tutkijat joutuvat miettimään, haluavatko he puhua asioista omilla nimillään" – myös Linnaan kutsutut päätoimittajat korostavat tiedon merkitystä

"Kaksi kertaa luin kirjeen ja mietin, onko tämä totta" – huoltajalegenda Gunnar Yliharju haluaa edustaa Linnan juhlissa koko ammattikuntaansa

Reserviläisliitto paheksuu Venäjän valheellisia tulkintoja talvisodan syttymisestä

Esperi Caren epäkohdat paljastaneen hoitajan ikimuistoinen vuosi huipentuu Linnan juhliin – Tarja Parkatti ei ole saanut ilmoituksen jälkeen töitä kotiseudultaan, mutta ei kadu

Päivällä sataa, mutta Linnan juhlien vieraat saanevat jonottaa kuivin kengin

Kun Suomi on kotimaa ja sukunimi: Itsensä Miss Finlandiksi esitellyt Heidi Suomi on saanut kuulijat huvittumaan – "Se on aiheuttanut ihmetteleviä katseita"

Itsenäisyyspäivän ylennyksiä 6.12.2019

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.