Ilmailualan lakko: Lennon siirtäminen vaati sitkeää yrittämistä

Kuopion lentoaseman tunnelma oli vielä torstaina rauhallinen. Iltapäivän lento Helsingistä oli saapumassa normaalisti Kuopioon, ja Marika Miettinen oli odottelemassa tyttärensä Rosanna Miettisen kanssa miesystäväänsä saapuvaksi Kuopion lentoasemalle. Alun perin miehen oli tarkoitus lentää Hampurista Kuopioon perjantaina, mutta Finnair ilmoitti keskiviikkona, että lento saattaa peruuntua työnseisauksen vuoksi.

Miettinen sai siirrettyä lennon torstaille, mutta se vaati melko sitkeää yrittämistä.

– Viime yönä kello kaksi pääsin Finnairille läpi, ja saatiin siirrettyä matka. Tiedä koska hän olisi sitten myöhemmin päässyt tänne, Miettinen kertoo.

Tarja Lounasvaara oli myös odottelemassa Helsingistä saapuvaa konetta.

– Minun mielestäni lakko työtaisteluaseena on vanhentunut, koska ihmiset voisivat puolustaa asemiaan muullakin tavalla kuin lakkoilemalla. Ihmettelen sitä, että lakkoa edelleen käytetään, Lounasvaara sanoo.

Helsingistä Leppävirralle matkustamassa ollut helsinkiläinen Ari Jokelainen kertoo käyttävänsä kotimaassa lentoliikennettä melko harvoin, eikä perjantain työnseisaus vaikuttanut hänen matkustusaikatauluihinsa.

Jokelainen ei ole myöskään tarkemmin perehtynyt IAU:n ja Palvelualojen työnantajien Paltan välisen riidan syihin, mutta hän pitää hyvänä, että työntekijöillä on mahdollisuus vaikuttaa työoloihinsa.

– On tärkeää taistella työoikeuksistaan, ja aina pitää neuvotella sellainen sopimus, joka tyydyttää kaikkia osapuolia. Kompromisseja joudutaan silloin tekemään, Jokelainen toteaa.

– Minusta on hieno asia, että ihmiset voivat vaikuttaa omaan työpaikkaansa tällaisilla asioilla.

Finnair on perunut perjantailta Kuopion Helsingin välisiä lentoja. Perutut lennot ovat Kuopiosta Helsinkiin menevät AY508, AY510 ja AY516 sekä Helsingistä Kuopioon menevät AY 507, AY 509 ja AY 515. Perutut lennot löytyvät täältä.

 

Uutista täydennetty tiedolla perutuista lennoista 10.3 kello 7:43.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ilmailulakko vaikuttaa Finnairilla tuhansien ihmisten matkantekoon

Finnair peruu perjantaina noin sata lentoa: sotkee tuhansien matkasuunnitelmat