Ilmailuliitto ilahduttaa ensi kesän päänäytöksellään Kuopiossa – Ohjelmassa yksi Euroopan parhaista taitolentoryhmistä

Suomen Ilmailuliiton vuoden 2016 päälentonäytös järjestetään ensi kesänä Kuopiossa Rissalan lentokentällä.

Tour de Sky -lentonäytöksen vetonaulana on Latviasta Kuopioon saapuva Baltic Bees -ryhmä, joka tunnetaan dynaamisesta ja taiteellisesta lentoshow'sta. Sekä alan asiantuntijat että yleisö pitävät Baltic Bees taitolentoryhmää yhtenä Euroopan parhaista suihkukoneilla lentävistä taitolentoryhmistä.

Ryhmä tuo Savon taivaalle kuusi tshekeissä suunniteltua ja rakennettua Aero L-39 Albatros -sotilaskonetta maalattuina sinikeltaiseen mehiläismaalaukseen. L-39 Albatros oli entisen itäblokin ilmavoimien pääsuihkuharjoituslentokone ja se vastaa Ilmavoimien ja Midnight Hawks -osaston käyttämää Hawk-suihkuharjoituskonetta.

Kaikilla Baltic Bees ohjaajilla on vankka lentokokemus sekä sotilas- että siviililentämisestä, vaikka kyse on siviilitaitolentoryhmästä joka lentää sotilaskoneilla. Osaston johtaja on Artyom Soloduha joka opiskeli Ukrainan Ilmailuakatemiassa, jossa sai myös lentokoulutuksen L-39 Albatros koneeseen. 

Lento-ohjelman lisäksi tiedossa on ainutlaatuinen maanäyttely sekä monipuolista oheisohjelmaa koko perheelle.

Näytös palaa Kuopioon vajaan kymmenen vuoden tauon jälkeen. Edellinen päälentonäytös järjestettiin Rissalassa elokuussa 2007.

Tour de Sky -lentonäytös järjestetään 18.–19. kesäkuuta 2016 Kuopiossa Rissalan lentokentällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.