Ilmavoimien lento-oppilaat lentävät Sisä-Savonkin yllä

Ilmavoimien lento-oppilaat harjoittelevat kahden viikon ajan niin, että harjoituksessa lennetään myös matalalla.

Ilmasotakoulun hävittäjälentolaivue harjoittelee Jyväskylästä Tikkakosken tukikohdasta käsin, mutta harjoituslennot ulottuvat myös Sisä-Savon ylle ensi ja seuraavalla viikolla arkisin kello 8–16.

Lentokoneita voi näkyä Suonenjoen, Tervo, Vesannon, Pielaveden ja Kiuruveden alueella ja siitä länteen Jyväskylään, Kauhavalle ja Haapajärvelle asti.

Harjoitukseen osallistuu kymmenen Hawk-suihkuharjoituskonetta sekä lisäksi yksi Hornet-hävittäjä ja Learjetin suihkukone.

Harjoitusviikot ovat valmistuvien Ilmavoimien ohjaajien loppuharjoitus, jossa lento-oppilaat soveltavat jo oppimiaan taistelulentäjän taitoja haastavaksi tehdyssä harjoitustilanteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Pisteytysfarssille piste: Oikeustieteellisiin otetaan 46 opiskelijaa aiottua enemmän – Itä-Suomen yliopistossa opiskelijamäärä kasvaa vähiten

Paloturvallisuus on asiantuntijan mukaan Suomessa pääosin kunnossa, mutta valvonta on vaikeaa – tulipalon leviäminen voi olla kiinni pienistäkin virheistä rakentamisessa

Seinäjoen koruvarkaudesta epäiltyjä miehiä ei ole saatu kiinni – yrittäjän mukaan liikkeeseen murtauduttiin kattoon tehdyn reiän kautta, poliisi ei kommentoi tekotapaa

Koronavirus: Suomi avasi rajansa maihin, joissa riehuu jo taudin toinen aalto

Matkustusrajoitusten purkaminen ei näkynyt vielä Helsinki-Vantaalla – "Ei mitään dramaattista muutosta"

Lopella kaksi loukkaantui ja kymmenen vietiin sairaalaan ketjukolarista

Uusia tietoja Varkauden murhatutkinnasta: voimakas väkivalta päähän ja ylävartaloon aiheutti uhrin kuoleman – poliisi pyytää havaintoja vihreästä Audista

Viranomaiset jäljittävät vaatimusten vastaisia suojaimia, osassa ohjeet kiinankielisiä

Haaviston mukaan rikosepäily ei ole vaikuttanut ulkoministerin tehtävien hoitamiseen – "En ole jättänyt mitään tehtävää hoitamatta tämän prosessin aikana"

Kaksikko ylitti Venäjän rajan vesiskootterilla, teon tahallisuus epäselvä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.