Ilmianto väärennetystä testamentista johti ammuskeluun

Itä-Suomen kihlakunnansyyttäjä vaatii isälle ehdollista vankeutta oheissakon kera ja pojalle vankeutta laittomasta uhkauksesta helmikuussa Tuusniemellä.

Syytteen mukaan miehet uhkasivat sanallisesti ja pistoolilla isän vanhempaa veljeä ja tämän puolisoa. Kolmikon kesken syntyi kiivasta sanailua, jonka aikana poika osoitteli setäänsä pistoolilla ja ampui laukauksen ilmaan.

Paikalle hälytettiin useita poliisipartioita Pohjois-Savosta ja Pohjois-Karjalasta. Poliisit tavoittivat pojan metsästä. Pistooli löytyi pojan toisen sedän kotoa.

Juttu oli keskiviikkona esillä Pohjois-Savon käräjäoikeudessa.

Esitutkinnassa vanhempi veli kertoi, että uhkailu liittyi todennäköisesti tutkintapyyntöön testamenttiväärennöksestä, josta hän epäili nuorempaa veljeään. Taustalla oli perunkirjoitus, jossa suurehko omaisuus jaettiin perintökaaren mukaan, koska testamenttia ei löytynyt. Nuorempi veli sai rahaa, mutta se oli menossa ulosottoon.

Muutama viikko perunkirjoituksen jälkeen nuorempi veli ilmoitti, että sukulaisen asunnosta oli löytynyt testamentti. Siinä omaisuus oli jaettu toisin. Nuorempi veli oli jätetty perinnöttä, mutta osuus olisi mennyt tämän puolisolle. Poliisi epäilee nuorempaa veljeä väärennöksestä ja törkeän petoksen yrityksestä. Juttu on syyteharkinnassa.

Ammuskelujutusta käräjäoikeus antaa tuomion myöhemmin.

Ampuja oli hankkinut aseen laittomilta markkinoilta