Ilotulitteiden myynti ja alennusmyynnit vauhtiin

Uudenvuoden ilotulitteiden myynti on alkanut tänään. Myynti jatkuu uudenvuoden aattoiltaan asti.

Ilotulitteita saa käyttää vasta uudenvuodenaattona kello 18 alkaen. Paukuttelua voi jatkaa uudenvuodenyöhön kello kahteen.

Useiden kaupunkien keskustoissa ilotulitteiden käyttö on kuitenkin kielletty. Rajoituksia voi katsoa Pelastustoimi.fi-nettisivuilta.

Viranomaiset korostavat, että ilotulitteita ammuttaessa on käytettävä suojalaseja.

Valtaosa kauppiaista on aloittanut tänään myös alennusmyynnit.

Takavuosina alennusmyynnit alkoivat yleensä vasta uuden vuoden puolella, mutta hintojen laskua on viime vuosina aikaistettu.

Venäläisten matkailijoiden vähentyminen on vaikuttanut Suomessa tänä talvena myös alennusmyynteihin. Etenkin itärajan tuntumassa on voinut tehdä ostoksia alennushinnoin jo ennen joulua.

Koiraa ei tästä päivästä alkaen kannata pitää vapaana edes aidatulla alueella ilotulitusten vuoksi, Etsijäkoiraliitto sanoo. Se kehottaa laittamaan koiralle myös pitävän kaulapannan tai valjaat.

Liiton mukaan ilotulitteiden käyttökiellosta huolimatta ilotulitukset ja samalla koirien karkailut alkavat yleensä saman tien.

Koulutetut etsijäkoirat auttavat esimerkiksi uutenavuotena karkaavien koirien löytämisessä.

Liitto kehottaa ottamaan koirasta talteen esimerkiksi karvaa tai muuta, jotta karkulainen tarvittaessa löytyy hajun perusteella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.