Ilta-Sanomat: Näin voi parantaa työpaikan ilmapiiriä

Miltä kuuloistaisi kuukausittainen karaokeilta työpäivän jälkeen? Tai viikonloppureissu mökille tai peräti ulkomaille työkavereiden kanssa? Vai haluaisitko kirjaimellisesti hikoilla kollegojen kanssa liikuntatunnilla aamutuimaan? Osalle työyhteisön kanssa vietetty "ylimääräinen" aika voi kuulostaa kiroukselta, mutta entäpä jos työpaikalla todella viihtyisi?

Ilta-Sanomat vieraili kolmella työpaikalla, joissa yhteishenkeä ja työilmapiiriä on parannettu eri tavoin.

–Olemme yhtä suurta perhettä. Kaikilla yritykseen tulevilla työntekijöillä ei ole sosiaalista verkostoa, kun he saapuvat taloon, kertoo helsinkiläisen Management Eventsin maajohtaja Jukka Isokangas IS:n Sunnuntai-liitteessä.

Ylimmälle liikkeenjohdolle verkostoitumistilaisuuksia järjestävässä yrityksessä kuukausittainen karaokeilta on pysynyt hengissä jo lähes kymmenen vuotta. Työpaikalla on myös kulttuuri- ja urheilujaosto.

Tamperelaisen Vincitin työntekijät lähtevät joka syksy viikonlopuksi huvilalle ja kesäksi on suunnitteilla matka Puolaan. Vincit on vaativien ohjelmistoprojektien toimittaja.

–Haluamme, että työntekijät tutustuvat toisiinsa myös ihmisinä, ei pelkästään työn kautta, toimitusjohtaja Mikko Kuitunen sanoo IS:lle.

Tietokoneen ääressä päivänsä viettävälle voi saada hyvää oloa liikunnasta. Halton Oy:n työntekijöitä kokoaa yhteen jokaviikkoinen kahvakuulatunti. Helsinkiläisyritys on erikoistunut sisäiltaratkaisuihin.

Viestintäjohtaja Anu Korhonen kertoo IS:lle, että kahvakuulatunti sai alkunsa työpaikalla järjestetyn hyvinvointikilpailun myötä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.