Ilveskanta hurjassa kasvussa

Maamme ilveskanta on voimakkaassa kasvussa. Ilveksen kanta-arvio on yli kaksinkertaistunut viimeisten viiden vuoden aikana.

Vuonna 2006 kannan arvioitiin ennen metsästystä olevan noin 1 200 yksilöä, ja nyt sen arvioidaan olevan yli 2500 eläintä.

Ilveksen muulle kuin porotaloudelle aiheuttamat vahingot viime vuonna olivat lähes 39 000 euroa. Suurin osa korvatuista vahingoista oli lammastaloudelle ja koirille aiheutuneita vahinkoja. Ilveksen porotaloudelle aiheuttamat vahingot arvioitiin 600 000 euroksi.

Suomen riistakeskus myöntää kannanhoidolliset poikkeusluvat kahdessa vaiheessa, jotta pyyntipainetta saadaan kohdennettua erityisesti mahdollisiin ongelmia aiheuttaviin yksilöihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Marin: Hallitus käsittelee torstaina rajojen terveysturvallisuutta, maskeja ja etätyötä

SAK:n jättävä Matti Huutola kaipaa tupoja ja konsensusta takaisin – "Suomi ei pärjää kuin sopimalla – selkävoittoja ei kannata hakea"

Riskimaista Helsinki-Vantaalle saapuville ei pakkokaranteenia

Päätös pakkokaranteenista pitää tehdä jokaisen ihmisen osalta erikseen, sanoo julkisoikeuden apulaisprofessori

Helsingin merialueelta kerrottiin löytyneen ihmisruumiin osia – osoittautuivat karhun käpäliksi

Teollisuuden vientiongelmiin vastataan sähköveron alennuksella VM:n budjettiehdotuksessa

Kaksi ulkomaalaista miestä sai suomalaiset henkilötunnukset väärillä nimillä – osallistuivat nettipetoksilla vietyjen rahojen piilottamiseen

Miestä epäillään taposta leirintäalueella Puumalassa – ruumis löytyi viime kesänä

"Meteorologi ei lupaa mitään" – Tauko lähetyksessä voi olla merkki siitä, että meteorologi kertaa kaikille tuttua rimpsua

Myös Marin pitää riskialueille tietoisesti matkustaneiden korvauksia epäoikeudenmukaisina – yksityistä sektoriakin voidaan käyttää testauksen nostamisessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.