Influenssan sesonki osuu jouluun

Tänä talvena jyllääkin kaksi eri A-viruksen influenssaa. Täksi talveksi on ennakoitu, että sikainfluenssan lisäksi influenssa A-viruksista juuri H3N2 leviää väestöön.

Kyseinen virus aiheuttaa oireita etenkin ikääntyneille, kun sikainfluenssavirus aiheuttaa kovimmat oireet etenkin nuorille aikuisille.

Kausi-influenssarokote antaa suojaa molempia vastaan. Rokotuksen ehtii vielä ottaa. Terveyden ja hyvinvoinninlaitos ennustaa influenssan leviävän pahimmilleen juuri jouluksi.

Rokotteen antaman suojan kehittymiseen menee nimittäin pari viikkoa.

- Influenssakausi on alkamassa varuskunnissa. Epidemia lehahtaa todennäköisesti laajemmalle joulun aikana, erikoistutkija Tuija Leino Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta THL:stä kertoo.

Joululomalla ihmisten liikkuvat ristiin rastiin Suomea ja kokoontuvat yhteen, mikä levittää virusta.

Tällä hetkellä influenssakausi on alkanut Keski- ja Länsi-Euroopassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Sikainfluenssaan kuollut 41 suomalaista

Uusimmat

Kotimaa

Suomalaiset yritykset ovat osoittaneet ketteryyttä koronapandemiassa – "Pitää osata oivaltaa, mikä on todellinen ongelma", sanoo Etlan tutkimusjohtaja

THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20

Tiede- ja kulttuuriministeri Saarikko vaatii kannanotossaan Suomeen toista koronatestausjärjestelmää – "Meidän on tehtävä kaikkemme, että vaihtoehdoksi ei jää vain Suomi kiinni -malli"

Karjalan lennoston sotilasvalatilaisuus järjestetään tänään ilman yleisöä – seuraa tilaisuutta suorana kello 14 alkaen

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä

Kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain – poliisi kaipaa tietoja yhteensä yli 400 kadonneesta

Suolistosyövät yleistyvät – nuorimmat sairastuneet ovat alle nelikymppisiä

Piispa näkee yhteisiä päätöksiä uhmaavassa papissa anarkian vaaran – kirkossa mielipiteet avioliitosta ovat edelleen kaukana toisistaan

STM on tehnyt arviolta 100 miljoonan euron esityksen suojavarusteiden hankinnasta Huoltovarmuuskeskukselle

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.