InterCity törmäsi jäteautoon Muuramessa

Keski-Suomessa Muuramessa sattui todellinen läheltä piti -tilanne hieman puoli kolmen jälkeen torstaina iltapäivällä, kun InterCity-juna (IC 88) osui raiteiden vieressä kulkevalla huoltotiellä ajaneeseen jäteautoon. Henkilövahingoilta vältyttiin, mutta junan veturi vaurioitui tilanteessa.

- Aika harvinainen homma. Minäkin olen kaiken nähnyt, mutta en tätä, kuvaili tilannetta Muuramen paloaseman päällikkö Hannu Purimo.

Vaaratilanne sattui, kun jäteauton kuljettaja oli ajamassa radan vieressä kulkevaa kapeaa huoltotietä pitkin kohti Korpilahtea Suvelan suoran paikkeilla. Kuljettaja ilmeisesti tajusi ajavansa väärään suuntaan ja päätti kääntää jäteauton huoltotien levikkeellä.

Kuljettaja käänsi auton perän raiteille päin ja oli valmis jatkamaan matkaa vastakkaiseen suuntaan, kun Jyväskylästä Tampereen suuntaan kello 14.25 lähtenyt juna pyyhkäisi arviolta jopa 140 kilometrin tuntivauhdilla ohi ja osui jäteautoon. Jäteauton ainoaksi vaurioksi jäi sen perässä olevan nostolavan irtoaminen. VR:n mukaan junasta vaurioitui veturin lisäksi kaksi matkustajavaunua.

- Mahdollisuus on varmaan yksi miljoonasta, että juuri sattuu juna kohdalle, kun on kääntämässä. Kyllähän siinä eväät oli vaikka mihin, ei edes viitsi ruveta miettimään, Purimo sanoi.

150 matkustajaa

Sihvari Oy:n jäteautoa kuljetti arviolta 40-vuotias mies, joka selvisi tilanteesta säikähdyksellä. Yhtiön toimitusjohtajan Ari Sihvosen mukaan mies jatkoi työntekoa toisella autolla onnettomuuden jälkeen.

Vaurioitunut juna joutui keskeyttämään matkanteon ja peruutti Muuramen asemalle, jossa siihen vaihdettiin veturi. Se pääsi jatkamaan matkaa Helsinkiin reilut 1,5 tuntia myöhässä. Junassa oli 150 matkustajaa.

Toisin kuin uutisessa aiemmin kerrottiin, kyseessä oli InterCity- eikä Pendolino-juna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Budjettiesitys nostaa soidensuojeluohjelman ylös jäistä – "Nyt kannattaa myydä suojelualueita valtiolle ja tehdä verovapaita kauppoja"

Merivoimien suurhanke etenee – monitoimikorvetit korvaamaan käytöstä poistuvia aluksia

Kilpisjärvellä satoi ensilumi – sää jatkuu kylmänä viikonloppuun asti

Kuljetusala tyrmää hallituksen päätöksen parafiinisen dieselin veroalen poistosta –  Neste aikoo palata perinteisen dieselin valmistukseen, jos puhtaamman dieselin veroetu poistuu

Niemiojan perheen menot kasvavat 120 euroa vuodessa: "Kyllä lisäkulut tuntuvat" – Näin budjettipäätökset vaikuttavat arkeen

Macron ja Rinne asettavat Britannialle takarajan – Boris Johnsonin annettava kirjallinen ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä

Asiantuntijat pitävät budjetissa esiteltyjä työllisyystoimia melko vaatimattomina –  vaikeita talouspäätöksiä ei ole vielä tehty

Poliisihallitus varoittaa viallisesta patruunaerästä – käyttö lopetettava välittömästi

Presidentti Niinistö tapaa Trumpin Washingtonissa lokakuussa

Eduskunta aloitti Suostumus2018-aloitteen käsittelyn – "On päivänselvää, että seksi ilman suostumusta on raiskaus"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.