InterCity törmäsi jäteautoon Muuramessa

Keski-Suomessa Muuramessa sattui todellinen läheltä piti -tilanne hieman puoli kolmen jälkeen torstaina iltapäivällä, kun InterCity-juna (IC 88) osui raiteiden vieressä kulkevalla huoltotiellä ajaneeseen jäteautoon. Henkilövahingoilta vältyttiin, mutta junan veturi vaurioitui tilanteessa.

- Aika harvinainen homma. Minäkin olen kaiken nähnyt, mutta en tätä, kuvaili tilannetta Muuramen paloaseman päällikkö Hannu Purimo.

Vaaratilanne sattui, kun jäteauton kuljettaja oli ajamassa radan vieressä kulkevaa kapeaa huoltotietä pitkin kohti Korpilahtea Suvelan suoran paikkeilla. Kuljettaja ilmeisesti tajusi ajavansa väärään suuntaan ja päätti kääntää jäteauton huoltotien levikkeellä.

Kuljettaja käänsi auton perän raiteille päin ja oli valmis jatkamaan matkaa vastakkaiseen suuntaan, kun Jyväskylästä Tampereen suuntaan kello 14.25 lähtenyt juna pyyhkäisi arviolta jopa 140 kilometrin tuntivauhdilla ohi ja osui jäteautoon. Jäteauton ainoaksi vaurioksi jäi sen perässä olevan nostolavan irtoaminen. VR:n mukaan junasta vaurioitui veturin lisäksi kaksi matkustajavaunua.

- Mahdollisuus on varmaan yksi miljoonasta, että juuri sattuu juna kohdalle, kun on kääntämässä. Kyllähän siinä eväät oli vaikka mihin, ei edes viitsi ruveta miettimään, Purimo sanoi.

150 matkustajaa

Sihvari Oy:n jäteautoa kuljetti arviolta 40-vuotias mies, joka selvisi tilanteesta säikähdyksellä. Yhtiön toimitusjohtajan Ari Sihvosen mukaan mies jatkoi työntekoa toisella autolla onnettomuuden jälkeen.

Vaurioitunut juna joutui keskeyttämään matkanteon ja peruutti Muuramen asemalle, jossa siihen vaihdettiin veturi. Se pääsi jatkamaan matkaa Helsinkiin reilut 1,5 tuntia myöhässä. Junassa oli 150 matkustajaa.

Toisin kuin uutisessa aiemmin kerrottiin, kyseessä oli InterCity- eikä Pendolino-juna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

EU:n elpymispakettia puidaan tänään eduskunnan ajankohtaiskeskustelussa – paketti parhaillaan EU-ministerivaliokunnassa

Lapin tulvatilanne näyttää hyvältä – vain Tornionjokilaaksossa huippu saavuttamatta

Koulutuslakeihin esitetään mahdollisuutta vuorotteluun lähi- ja etäopetuksen välillä koronavirustilanteen vaatiessa

Työllisyyden kuntakokeilusta hallituksen esitys – kokeilu alkamassa koronan takia vasta tammikuussa

Vantaan Koivukylän tapon taustalla oli epäily rannekellovarkaudesta – uhria lyötiin vasaralla ja kuristettiin johdolla

Hallitus kertoo syksyn koulutusta koskevista suunnitelmista koronan varalle – seuraa tiedotustilaisuutta

Suomessa ei yhtään uutta varmistettua koronavirustapausta eilisen jälkeen

Hamppua viljeltiin kiinteistöillä syrjäseuduilla, rahat päätyivät pääosin Serbiaan – Oulun käräjäoikeus langetti ehdottomia ja ehdollisia vankeustuomioita

Euroopan päätöksentekijöiden joukossa etniset vähemmistöt ovat aliedustettuina, eikä tietoa puutteiden korjaamiseksi ole tarpeeksi

Koronaviruksen jäljitystä helpottavan mobiilisovelluksen käyttäjä päättää itse, jakaako tiedon sairastumisesta – sovellus tarkoitus saada käyttöön elokuussa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.