Iranin vanhoilliset leirit vastakkain täytevaaleissa

Iranilaiset äänestävät parlamentin täytevaaleissa, jotka saattavat edelleen muuttaa valtatasapainoa presidentti Mahmud Ahmadinejadin ja maan korkeimman johtajan, ajatollah Ali Khamenein välillä.

Vaaleissa oli jaossa 65 paikkaa maan 290-paikkaiseen parlamenttiin. Maaliskuun vaaleissa Ahmadinejadin kannattajat kärsivät raskaat tappiot.

Khamenei ja Ahmadinejad joutuivat törmäyskurssille, kun presidentti yritti taannoin vähentää papiston poliittista vaikutusvaltaa maassa. Vielä vuoden 2009 presidentinvaalien jälkeen kaksikko oli samoilla linjoilla, ja Khamenei muun muassa torjui kaikki syytökset viranomaisten mahdollisesta vaalivilpistä Ahmadinejadin hyväksi.

Äänestäjille oli tarjolla vain vanhoillisia vaihtoehtoja, koska Iranin uudistusmieliset boikotoivat äänestystä ja oppositiojohtajia oli asetettu kotiarestiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Suojatyö aiheuttaa kiistaa PAU:n ja Postin välille – suojatyö lopetettu myös Matkuksen postikeskuksessa

Keskusta haluaa syntyvyyden laskusta "säästyneet" lapsilisät korotuksina nykyisiin lisiin – eduskunnan ajankohtaiskeskusteluun lapsimyönteisestä politiikasta saatiin kytkettyä myös koulun joulujuhlat ja Postin palkat

EU:ta kuohuttanut nimikiista yritetään taputella pikkumuutoksella: Eurooppalaisen elämäntavan suojeleminen muuttuu edistämiseksi

Poliisi epäilee, että "Husu" Hussein on joutunut jo pitkään vainotuksi – kaupunginvaltuutetulle lähetettiin elokuussa hirttoköysi ja uhkauskirje

KRP epäilee: Uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toimintaa jatketaan uudella nimellä

Suomalaiset luottavat tieteelliseen tietoon, kertoo Tiedebarometri

PAUn Nieminen varovaisen toiveikas postilakon ratkomisesta: "Kai siinä pieni askel päästiin eteenpäin"

Tukes: Lähes puolessa testatuista tatuointi- ja kestopigmenttiväreistä löytyi terveydelle vaarallisia aineita

Asiantuntija ei kannata lentoveroa – Hänellä on tiedossa parempi ratkaisu

Sähköautojen latausmahdollisuuksia lisäävä lakiluonnos saa kovaa kritiikkiä lausunnonantajilta – "Latauspisteiden ylimitoitettu rakentaminen ei lisää sähköautojen määrää Suomessa"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.