Irtisanomislaki jakaa kansalaisten mielipiteet melko tasan puolesta ja vastaan

Hallituksen kaavailema irtisanomislaki jakaa kansalaisten näkemykset melko tasan puolesta ja vastaan. Yle on teettänyt Taloustutkimuksella kyselyn, jonka vastaajista 46 prosenttia vastustaa esitystä ja 41 kannattaa. Hallituksen esityksen perusteella irtisanominen helpottuisi alle kymmenen työntekijän yrityksissä.

Samassa kyselyssä selvitettiin myös näkemyksiä poliittisista lakoista. Hieman yli puolet, 52 prosenttia, hyväksyy poliittiset lakot, 41 prosenttia ei.

Naiset vastustavat irtisanomista helpottavaa lakiesitystä ja hyväksyvät poliittiset lakot useammin kuin miehet. Poliittiset lakot kohdistuvat muun muassa hallituksen politiikkaan, eivät työehtosopimuksiin.

Hallitus kertoo jatkavansa pienten yritysten irtisanomissuojaa keventävän esityksen valmistelua, jos se saa eduskunnalta asiassa luottamuksen keskiviikon äänestyksessä.

Ylen kyselyyn vastasi noin 1400 ihmistä. Virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä.

Uusimmat

Kotimaa

Komission puheenjohtaja valitsee tiimiä – "Kaksi komissaariehdokasta on järkevää tässä vaiheessa"

Helsingissä ja Lapissa liki 20 prosenttiyksikön kuilu äänestysaktiivisuudessa – "Se on ihan todella valtava ero"

Metroliikenne Myllypurosta keskustaan toimii jälleen

Nuorta miestä ja tyttöä syytetään liikuntarajoitteisen naisen murhasta, tyttö oli epäillyn teon aikaan 15-vuotias

Katainen: Suomella mahdollisuudet EU-komission varapuheenjohtajuuteen

Upin Tiilikainen: EU-kriittisten edustajien pitää löytää yhteinen linja, jos ne haluavat vaikutusvaltaa Euroopan parlamentissa

Lapset kertovat alasti riisuttamisesta, eristämisestä ja työntekijöiden rasismista Loikalan kartanon lastensuojeluyksikössä – "Mä hakkaan sua niin kauan, että sulle tulee mustelmat näkyviin"

Rinne uskoo yhä hallitusohjelman valmistuvan tällä viikolla

Alkoholilaki uudistui, kulutus kääntyi kymmenen vuoden tauon jälkeen nousuun

Puolustusministeri Niinistölle moitteet oikeuskanslerilta: Valtiosääntöoikeuden asiantuntijoiden nimittely "perustuslakitalebaneiksi" epäasiallista ja henkilöön käyvää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.