Isä ravisteli vauvalle hengenvaaralliset vammat

Isä ravisteli ja pahoinpiteli 11 kuukauden ikäistä vauvaansa niin pahoin, että vauva toimitettiin kouristelujen takia sairaalaan. Isä soitti itse ambulanssin. Sairaalassa kouristelukohtaukset jatkuivat, ja oikean käden ja jalan toiminta heikentyi. Viikon päästä lapsi leikattiin. Syyttäjän mukaan hänen vammansa olivat hengenvaarallisia.

Tapausta käsiteltiin tiistaina Pohjois-Savon käräjäoikeudessa. Isä myönsi, että oli ravistellut lasta, mutta ravistelu ei ollut voimakasta. Hän on mielestään syyllistynyt pahoinpitelyyn, ei törkeään pahoinpitelyyn.

Syyttäjän mielestä teko on tehty erityisen raa’alla ja julmalla tavalla, ja se on kohdistunut puolustuskyvyttömään lapseen. Syyttäjä vaatii isälle törkeästä pahoinpitelystä vähintään kahden vuoden ja neljän kuukauden ehdotonta vankeusrangaistusta.

Oikeudessa olivat todistajina muun muassa silmätautien erikoislääkäri ja neurokirurgian erikoislääkäri. Silmälääkärin mukaan lapsen toisen silmän näöntarkkuus jää pysyvästi normaalia heikommaksi, mutta lopullinen haitta-aste voidaan arvioida vasta, kun lapsi on noin 8-vuotias. Muista vammoista lapsi on toipunut ennalleen.

Tuomio annetaan joulun jälkeen.