Isä ravisteli vauvalle hengenvaaralliset vammat

Isä ravisteli ja pahoinpiteli 11 kuukauden ikäistä vauvaansa niin pahoin, että vauva toimitettiin kouristelujen takia sairaalaan. Isä soitti itse ambulanssin. Sairaalassa kouristelukohtaukset jatkuivat, ja oikean käden ja jalan toiminta heikentyi. Viikon päästä lapsi leikattiin. Syyttäjän mukaan hänen vammansa olivat hengenvaarallisia.

Tapausta käsiteltiin tiistaina Pohjois-Savon käräjäoikeudessa. Isä myönsi, että oli ravistellut lasta, mutta ravistelu ei ollut voimakasta. Hän on mielestään syyllistynyt pahoinpitelyyn, ei törkeään pahoinpitelyyn.

Syyttäjän mielestä teko on tehty erityisen raa’alla ja julmalla tavalla, ja se on kohdistunut puolustuskyvyttömään lapseen. Syyttäjä vaatii isälle törkeästä pahoinpitelystä vähintään kahden vuoden ja neljän kuukauden ehdotonta vankeusrangaistusta.

Oikeudessa olivat todistajina muun muassa silmätautien erikoislääkäri ja neurokirurgian erikoislääkäri. Silmälääkärin mukaan lapsen toisen silmän näöntarkkuus jää pysyvästi normaalia heikommaksi, mutta lopullinen haitta-aste voidaan arvioida vasta, kun lapsi on noin 8-vuotias. Muista vammoista lapsi on toipunut ennalleen.

Tuomio annetaan joulun jälkeen.

Uusimmat

Kotimaa

Poliisi: Karhu tuli tielle ja törmäsi autoon Ilomantsissa

Helpottunut lehmä vedettiin ylös lietealtaasta kolmen metrin syvyydestä Ruokolahdella – nosto-operaatiossa traktori ja lähes 10 miestä

Kaikkien kuntien tietoturvassa olisi parantamisen varaa – Lahteen kohdistuneessa kyberhyökkäyksessä tuhat tietokonetta saastui

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Monet perheet kokevat vauvan normaalinkin yöheräilyn ongelmaksi – "Normaali on usein paljon odotettua huonompaa kuin vanhemmat luulevat"

HS: Jutta Urpilainen siirtynee EU-komissaariksi suoraan vanhempainvapaalta, perheeseen tulee toinen lapsi

Hämeenlinnassa paljastetaan väittelyä herättänyt Lotta-patsas

Seinäjoella kaksi nuorta miestä kuollut auton törmättyä puuhun

Kultarannassa keskustellaan jälleen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta – teemana maailman murros ja Euroopan tulevaisuus, päävieraana Saksan liittopresidentti

Nato-asiantuntija HBL:lle: Ei ole varmaa, hyväksyisikö Trump Suomen jäsenhakemuksen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.