Isäntä jahtasi autollaan ratsastajatyttöjä – Hevoset pillastuivat ja lähtivät vauhkoon laukkaan

Kaksi 16-vuotiasta tyttöä oli ratsastamassa sivutiellä. Tyttöjen ratsastaessa erään talon ohi, talon isäntä ajoi autollaan pihasta ja lähti ajamaan tyttöjen perään.

Mies ajoi aivan lähellä ratsastajia niin, että hevoset pillastuivat ja lähtivät hallitsemattomaan laukkaan. Isäntä ajoi hevosten perässä noin kilometrin matkan, kunnes tytöt saivat ohjattua hevoset toisen talon pihaan.

Mikkelissä kesällä 2013 tapahtunut välikohtaus eteni Etelä-Savon käräjäoikeuteen. Tytöt kertoivat oikeudessa, että tilanne oli hyvin pelottava. Tytöt pelkäsivät, että hevoset kaatuvat, koska tie oli mutkainen ja mäkinen.

Noin 70-vuotias vastaaja myönsi ajaneensa tyttöjen perässä tavoitteenaan saada puheyhteyden tyttöihin. Miehen mukaan oli sovittu, ettei tiellä saa ravata tai laukata, koska tie vaurioituu.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen laittomasta uhkauksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 45 päiväksi ehdolliseen vankeuteen.

Itä-Suomen hovioikeus hylkäsi syytteen laittomasta uhkauksesta ja alensi rangaistuksen 20 päiväsakoksi, josta maksettavaa tulee 500 euroa.

Hovioikeuden mielestä perässä ajaminen ei sisältänyt uhkausta, että mies olisi ajanut tyttöjen päälle. Sen vuoksi isäntä syyllistyi vain liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

 

---

Juttua on korjattu: Välikohtaus sattui vuonna 2013, ei 2003.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.