Ismo Apellin hotellilaiva on jo matkalla Kuopioon

Yrittäjä Ismo Apell saa hotellilaivansa pian Kuopion satamaan. Hotellilaiva Wuoksi on parhaillaan matkalla Iisalmesta Kuopioon. Kuopion matkustajasatamaan laivaa odotetaan keskiviikkona.

Hotellilaiva Wuoksi eli entinen Hanko on ollut Iisalmen satamassa majoituskäytössä. Laiva sai paikan Iisalmeen toissa kesänä kolmeksi vuodeksi. Apell hankki sen pari vuotta sitten.

Apellin yritys Sleeplines Oy haki rakennuslautakunnan vaatimuksesta kaavapoikkeamaa Kuopion satamaan hotellilaiva Wuoksen rakennusluvan perusteeksi. Poikkeama sallii satama-alueelle rakennusoikeutta vesialueelle.

Vielä menee kuitenkin aikaa, ennen kuin hotellilaiva on valmis ottamaan asiakkaita vastaan.

– Tässä on vielä niin pitkä juoksu kaikkien lupien kanssa. Rakennuksen aloituskokous on vasta ensi viikolla. Vielä menee pitkä aika ennen kuin voin sanoa, että tervetuloa. Mutta iso askel on jo se, että ollaan kuitenkin rantaa kohti tulossa, Apell huokaisee.

Kuopion kaupunki päätti vuokrata Apellin laivalle laituripaikan matkustajasatamasta jo marraskuussa 2015, mutta viereinen kiinteistöosakeyhtiö valitti asiasta Itä-Suomen hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus kumosi valituksen ja totesi päätöksessään kaupungin olevan oikeutettu valitsemaan vuokralaisensa.

Hotellilaivan Wuoksen matkasta Kuopioon uutisoi ensimmäisenä Yle.

Ismo Apell hakee kaavapoikkeamaa saadakseen laivansa Kuopioon - valitusrumba ehkä taas edessä