Iso joukko yrittää vaaleissa paluuta eduskuntaan

Näyttelijä Pekka Räty, 56, alkaa taas sovittautua kansanedustajaehdokkaan rooliin. Näyttämönä tällä kertaa lapsuuden kotiseutu Pohjois-Karjala.

-Niin rakas kuin näyttelijän ammatti onkin, minulle se ei ole koskaan pelkästään riittänyt. On pitänyt olla Eskon puumerkkiä tekemässä yhteiskunnan muilla aloilla.

Räty on yksi niistä entisistä kansanedustajista, jotka ensi kevään vaaleissa yrittävät paluuta eduskuntaan. Heitä on lähdössä kisaan ainakin lähes 30.

Useimmat heistä ovat viime vaaleissa tai jo aiemmin pudonneita, mutta joukossa myös muutama kansanedustajan työn vapaaehtoisesti jättänyt.

Jo pidemmän aikaa eduskunnasta pois olleita ehdokkaita ovat muun muassa Kaj Bärlund (sd.) Uudeltamaalta, Ulla-Leena Alppi (vas.) Pirkanmaalta, Eeva Kuuskoski (kesk.) Helsingistä, Anssi Joutsenlahti (ps.) Satakunnasta, Pentti Kettunen (ps.) Oulusta ja Riitta Myller (sd.) Pohjois-Karjalasta.

Viime vaaleissa pudonneista yrittää ensi keväänä takaisin toista kymmentä, joukossa muun muassa Arto Bryggare (sd.) Helsingistä, Eero Lankia (kesk.) Uudeltamaalta, Jouni Backman (sd.) Etelä-Savosta ja Simo Rundgren (kesk.) Lapista.

Takaisin ovat yrittämässä myös viime vaaleissa eduskunnasta vapaaehtoisesti luopuneet Osmo Soininvaara (vihr.) ja Anne Huotari (vas.) Oulusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.