Iso maastopalo roihusi 14 hehtaarin alalla

Maastopalo levisi jopa 14 hehtaarin alalle Vesannolla keskiviikkona. Maastopalo oli alaltaan Pohjois-Savon suurin moniin vuosiin ja yksi suurimmista koko 2000-luvulla.

Palo havaittiin Kangassalon saaressa iltapäivällä ennen kello 15:tä, jolloin palo oli jo siinä vaiheessa noin kahden hehtaarin alalla metsässä.

Kun palokunnat tulivat paikalle veneille, paloalue oli jo laajentunut.

Maastopalo tuhosi täysin aluskasvillisuuden koko alalta nuorehkossa metsässä Vesannon Kangassalossa, mutta paloalueelle jäi puiden rungot pystyyn.

Saaressa on myös vakituista, ympärivuotista asutusta, mutta pelastuslaitoksen mukaan palo ei uhannut niitä, vaan tuli levisi ainoastaan maastoalueella. Pelastuslaitosten väki sai palon rajattua ja sammutettu lopulta noin seitsemän tunnin töiden päätteeksi.

Sammutustyöt päätettiin torstain vastaisena yönä.

Paloa sammuttamassa oli väki ja kalusto Pohjois-Savon pelastuslaitokselta Vesannon ja Rautalammin paloasemilta sekä Keski-Suomen pelastuslaitokselta Konnevedeltä.

Ylipalomies Juha Pirppu kertoo, että palo- ja sammutusmiehillä oli käytössään pelastuslaitoksen veneen lisäksi myös paikallisen palokuntalaisen vene. Vettä saatiin hyvin viereisestä järvestä.

Palon syttymissyytä ei tiedetä. Saaren väki epäili, olisiko ukkonen voinut aiheuttaa palon, mutta Ilmatieteen laitoksen mukaan alueella ei havaittu salamointia lainkaan palon syttymisen aikaan.

Oikaisu: Paloa sammuttamassa oli myös Rajavartiolaitoksen kopteri toisin kuin jutussa aiemmin luki.